Најновије

Орбан: Од „Мисије НАТО у Украјини“ диже ми се коса на глави

"Од израза 'мисија НАТО у Украјини' диже вам се коса на глави, казао је мађарски премијер Виктор Орбан, додајући да су разговори о тактичком нуклеарном оружју, муницији са осиромашеним уранијумом, самом светском рату и слању трупа одбрамбених савеза ван њене територије "застрашујући".

Орбан је у интервјуу за Јутјуб канал „Патриота“ навео да отпор овим стварима није толико јак међу западњацима као међу Мађарима, истакавши да смо сада "усред процеса о коме би се за 10 година могло говорити као о уводу у трећи светски рат".

Европа је, како је рекао, утонула у рат, а да није било ни процена о количини новца и опреме која ће бити потребна да се постигне њен војни циљ, додајући да "никада није видео ништа неодговорније".

Коментаришући атентат на словачког премијера Роберта Фица, рекао је да је био шокиран и да је његова прва мисао била забринутост за живот његових колега.

Његова друга мисао је, како је рекао, била да ће бити "остављен сам" у Бриселу са својим ставом о рату и да ће му наметнути "све врсте додатних безбедносних правила".

Што се тиче рата, Орбан је рекао да европски политичари имају тенденцију да размишљају о нуклеарној бомби углавном као о "тактичком оруђу одвраћања", а не о нечему што заправо треба да се користи.

Он је, међутим, додао да је проблем у томе што нико у Другом светском рату није помислио да ће Американци употребити нуклеарне бомбе.

Орбан је рекао да сматра да је разговор о нуклеарном оружју "лош предзнак".

Истакао је и да ће избори који ће бити одржани за европски парламент 9. јуна бити избор између рата и мира, будућности наше деце и укупним могућностима за живот Мађарске.

РУСКА АРМИЈА ОСВОЈИЛА 60% ТЕРИТОРИЈЕ! Аналитичар БИЛД-а све признао

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА