Најновије

СИЈАРТО ОТКРИВА: Ево ко је најагресивнији европски политичар по питању Русије!

Министар иностраних послова и спољноекономских веза Мађарске Петер Сијарто оптужио је свог литванског колегу Габријелијуса Ландсбергиса за агресију, назвавши га једним од најратоборнијих политичара у ЕУ и истакавши да Будимпешта неће подлећи његовом притиску и наставиће да брани став који је оријентисан на мирно решење украјинског сукоба.
Сијарто

Сијарто

Сијарто је истакао да је данас на седници министара спољних послова чланица ЕУ у Бриселу имао оштру расправу са литванским колегом.

„Ко год да виче на мене и ма како агресивно да се понаша, остајем присталица мира. Ми, Мађари, не подржавамо ниједну меру која додатно повећава опасност од ескалације рата“, рекао је Сијарто на конференцији за новинаре у румунском Таргу-Мурешу, а преноси ТВ М1.

Мађарски министар је додао да би било боље кад би се литванске власти такође придржавале става усмереног на мир и апеловао на бираче у Литванији да на изборима за Европски парламент гласају за кандидате чија је агенда усредређена на мирно решавање украјинског сукоба.

Сијарто је претходно истакао да Мађарска, упркос притиску, није сагласна са издвајањем нових 6,5 милијарди евра из Европског фонда за мир за наоружање Кијева.

Према његовим речима, током седнице министара иностраних послова чланица Европске уније, представници Немачке, Литваније, Пољске, Ирске и других земаља вршили су огроман притисак на Будимпешту, који је чак прелазио у викање.

Раније је литвански министар скренуо пажњу на став Мађарске која, наводно, блокира 40 одсто резолуција и одлука заједнице о Украјини.

Прочитајте ОВДЕ о политичким тензијама унутар ЕУ уочи избора 9. јуна

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА