Најновије

МИЛАН ВАСИЋ ОТИШАО У МАНАСТИР! Глумац послао јаку поруку на Васкрс: Водите децу у светиње

Познати глумац, који је родом из Косовске Каменице, Милан Васић веома води рачуна о традицији и поштује све обичаје, а најрадоснији хришћански празник, Васкрс одлучио је да проведе у посети манастирима Раваница и Манасија. За своје пратиоце на друштвеним мрежама имао је поруку.

"Обилазите своје светиње, водите своју децу и причајте им о њиховим краљевима, царевима, кнежевима и својим коренима. Христос васкресе. Срећан вам Ускрс", поручио је Васић, док је био у манастиру Раваница.

"Дођох до мог кнеза Лазара. Предлажем свима, ако већ не можете да одете на Косово и Метохију, у родни крај кнеза Лазара, и село Прилепац, да дођете у манастир Раваницу, задужбину кнеза Лазара из 14. века. Прелеп је манастир, а имате и ту част да се поклоните кнезу Лазару", рекао је глумац, па проговорио о манастиру Манасија: "Ово је задужбина Лазаревог сина, деспота Стефана Лазаревића. Манастир је изграђен почетком 15. века".

"Када је кнез Лазар завршио манастир Раваницу, дошао је његов син, деспот Стефан и манастир му се јако допао. А онда је рекао оцу да ће он да направи још лепши, са много више светлости и то је и добио. Тако што је направио велике прозоре", додао је он у видеу који је објавио на Инстаграму.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА