Најновије

НОВОГОВОР: Робија до 3 године ако не кажете „ватрогаскиња“! Режим незаконито скупио потписе!

Од 20. маја ступиле су на снагу казнене одредбе Закона о родној равноправности и треба да почне кажњавање, што, морам да признам не постоји нигде осим у Србији, изјавила је адвокат и народни посланик групе „Ми снага народа“ Јелена Павловић, приликом гостовања на каналу Прави одговор, говорећи на тему папрених новчаних и затворских казни до три године за некоришћење родно сензитивног говора.

Она је приметила да У Хрватској доста чешће кажу „адвокатица“, али да код њих нема кажњавања.

- Добра вест је што још нема правилника, нису донети подзаконски акти за спровођење овог закона. Не постоји још никакви речници тог новоговора, а питање је да ли ће и постојати. Да ли ће се рећи адвокат или адвокатица, говорник или говорница, тренер или тренерка или тренерица и не знам шта још, ватрогаскиња, то апсолутно нема везе са правима жена. Ако хоћете да помогнете женама, онда, на пример, свака мајка која роди треће дете треба да добије националну пензију – истакла је она.

Говорећи о смени режима, констатовала је да те промене не могу лако да крену са врха, већ морају прво да иду са локала.

- И то је лукавство владајуће странке и једна недопуштена наивност опозиције да се локални избори распишу на овај начин да се уведе једна немогућност да се сакупе потписи бирача да изађу на ове изборе – истакла је она, говорећи о мењању изборних закона током изборног процеса.

Павловићева је оптужила режим да је незаконито скупио потписе.

- Сигуран сам да нису физички сакупљали потписе, они имају своје базе података, имају одштампане личне карте... То како они раде, ником није допуштено, а није ни законито. Како они могу у једном дану да сакупе потписе које не може нико други? – упитала је.

Што се већине осталих листа тиче, она је изразила уверење да директно Александар Вучић одлучује ко ће изаћи на изборе, а ко неће.

Павловићева је говорила и о случају адвоката Милана Босике, чији је бранилац, будући да је, због успеха враћања троје деце Ани Михаљици, Босика изложен невиђеном прогону, папреним новчаним казнама и претњом брисањем из Адвокатске коморе Чачка. Она је изнела да је Јелена Зорић, директорка Центра за социјални рад, која је и пријављивала Босику адвокатској комори, дошла на суђење у Чачак, али кад је избачена напоље јер као сведок не може да присуствује поступку, учинила је нешто нечувено. Шта је то било, сазнајте у емисији на каналу Прави одговор.

ХАОС У ХАРКОВУ: Људи напали војнике, креће побуна и биће све јача

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА