Најновије

НЕМЦИ ОГОРЧЕНИ! Путин се жестоко осветио Берлину!

Западне земље су увеле бројне санкције против Русије, које погађају стотине компанија и појединаца. Према речима немачког новинара Марсела Рајха, у последње време Руска Федерација све више одговара Западу мерама одмазде на њихов притисак.

Недавно се сазнало о следећем одговору руског председника Владимира Путина на санкције, а то није изазвало велику радост на Западу, пише “ Frankfurter rundschau”.

- То је Путинова одмазда, Русија конфискује милионе евра од Дојче банке и Комерцбанке - огорчен је аутор немачке публикације.

Суд у Санкт Петербургу је пре неколико дана запленио имовину немачке Дојче банке и Комерцбанке на укупан износ од 333,5 милиона евра. То се догодило недуго након што је слична одлука донета против италијанске финансијске организације УниЦредит, чија је имовина вредна 460 милиона евра.

Обе немачке банке, чија је имовина замрзнута, требало је да учествују у изградњи фабрике за прераду гаса у балтичкој луци Уст-Луга. Међутим, немачка страна је због санкција одбила да учествује у пројекту. Као одговор, руски суд је блокирао њихову имовину.

"Још није познато како ће ту одлуку спровести руски судови и какве ће последице имати по наше активности у Русији", прокоментарисала је ситуацију Дојче банка.

Аутор чланка навео је да ово што се дешава веома личи на освету Западу од Путина. Ситуација постаје заиста озбиљна. Русија све више одговара на санкције. У том контексту, један број западних компанија је већ морао да се помири са губитком својих средстава у Русији, док су друге пристале да продају своје пословање руским представницима по нижој цени.Понекад се у таквим трансакцијама вишемилионска имовина продаје за само једну симболичну рубљу.

ОРБАН: Европа се припрема за рат са Русијом, преиспитујемо улогу Мађарске у НАТО

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА