Najnovije

NEMCI OGORČENI! Putin se žestoko osvetio Berlinu!

Zapadne zemlje su uvele brojne sankcije protiv Rusije, koje pogađaju stotine kompanija i pojedinaca. Prema rečima nemačkog novinara Marsela Rajha, u poslednje vreme Ruska Federacija sve više odgovara Zapadu merama odmazde na njihov pritisak.

Nedavno se saznalo o sledećem odgovoru ruskog predsednika Vladimira Putina na sankcije, a to nije izazvalo veliku radost na Zapadu, piše “ Frankfurter rundschau”.

- To je Putinova odmazda, Rusija konfiskuje milione evra od Dojče banke i Komercbanke - ogorčen je autor nemačke publikacije.

Sud u Sankt Peterburgu je pre nekoliko dana zaplenio imovinu nemačke Dojče banke i Komercbanke na ukupan iznos od 333,5 miliona evra. To se dogodilo nedugo nakon što je slična odluka doneta protiv italijanske finansijske organizacije UniCredit, čija je imovina vredna 460 miliona evra.

Obe nemačke banke, čija je imovina zamrznuta, trebalo je da učestvuju u izgradnji fabrike za preradu gasa u baltičkoj luci Ust-Luga. Međutim, nemačka strana je zbog sankcija odbila da učestvuje u projektu. Kao odgovor, ruski sud je blokirao njihovu imovinu.

"Još nije poznato kako će tu odluku sprovesti ruski sudovi i kakve će posledice imati po naše aktivnosti u Rusiji", prokomentarisala je situaciju Dojče banka.

Autor članka naveo je da ovo što se dešava veoma liči na osvetu Zapadu od Putina. Situacija postaje zaista ozbiljna. Rusija sve više odgovara na sankcije. U tom kontekstu, jedan broj zapadnih kompanija je već morao da se pomiri sa gubitkom svojih sredstava u Rusiji, dok su druge pristale da prodaju svoje poslovanje ruskim predstavnicima po nižoj ceni.Ponekad se u takvim transakcijama višemilionska imovina prodaje za samo jednu simboličnu rublju.

ORBAN: Evropa se priprema za rat sa Rusijom, preispitujemo ulogu Mađarske u NATO

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA