Најновије

ПУТИН ЧЕКА КАПИТУЛАЦИЈУ УКРАЈИНЕ! Москва скинула рукавице, режиму у Кијеву је време истекло

Једина тема за било какве међународне састанке о Украјини јесте безусловна предаја кијевског режима, а Кремљ је Западу и Кијеву јасно саопштио да се припреме за то

Русија се спрема да прихвати капитулацију Украјине, а Западу и Кијеву је јасно саопштено да се припреме за то! Руско руководство је наиме први пут званично изнело став о безусловној предаји Украјине, а Америци и Брислеу је то саопштио стални представник Русије при УН Василиј Небензја на седници Савета безбедности Уједињених нација.

Сами су криви

- Једина тема за било какве међународне састанке о Украјини јесте безусловна предаја кијевског режима, саветујем вам да се за то унапред припремите - рекао је Небензја реагујући на предстојеће "мировне" преговора у Швајцарској, где Русија није позвана, а Запад планира да прогура и оснивање међународног трибунала за суђење Москви.

И председник Русије Владимир Путин, пише "Правда", јасно је то ставио до знања током разговора са лидером Белорусије Александром Лукашенком у Кремљу. Он је истакао да су Кијев и Запад себе сатерали у ћошак када су одбили да преговарају у нади да ће победити Русију на бојном пољу и нанети јој стратешки пораз.

- Не може бити наметања било каквог става који није заснован на стварности - поручио је Путин.
Истовремено, Оружане снаге Русије напредују на свим фронтовима, а исход рата сада је и више него јасан - Кијев ће морати да капитулира. Истина, постоји и опција да од Москве затражи обнову преговора. Ако се одлучи на ту опцију, ситуација за Украјину и Запад је тек нешто мало повољнија, али и ти разговори били би под условима које диктира Русија.

У међувремену су становници низа градова у Украјини, укључујући Харков, Одесу и Николајев, почели да деле са руском војском координате Оружаних снага Украјине.

- То показује њихов однос према сукобу и кијевском режиму - нагласио је Небензја.

Две опције

Медији у Русији, али и на Западу, анализирају како би изгледала капитулација Украјине и које би услове могла да постави пораженој страни Москва.

И једни и други се слажу да би капитулација значила разоружање и предају поражене војске, оснивање војне управе под контролом Русије, процесуирање вођа кијевског режима, али и исплату ратних репарација победнику.

С друге стране, у нешто блажој опцији Володимир Зеленски би морао да поништи свој указ о забрани свих преговора са Русијом. Кијев би морао да прихвати реалност на терену, тачније да призна да су Севастопољ, Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорошка област саставни део Руске Федерације.

Поред тога, морао би да изврши денацификацију и демилитаризацију Украјине, врати руски језик у статус државног, сведе војску до минималних граница. Запад би морао дати писане гаранције да Украјина неће у НАТО. Све би то подразумевало ревизију Устава Украјине, али и других кључних закона.

Да ли су Кијев и Запад спремни да испуни ове услове или ће се препустити нади у чудо - пучу у Русији или проналаску чудотворног оружја, показаће се у већ неколико наредних месеци.

Капитулација Украјине

  • Разоружање и предаја поражене украјинске војске
  • Москва ће на територији Украјине формирати војну управу
  • Будуће политичке структуре у земљи одредиће Москва
  • Русија ће процесуирати вође режима у Кијеву
  • Кијев ће морати да плати ратне репарације Русији

Нови преговори са Русијом

  • Признавање Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије
  • Денацификација и демилитаризација Украјине
  • Враћање руског језика у статус државног
  • Свођење војске Украјине на минимум
  • Писане гаранције Запада да Кијев неће у НАТО
  • Ревизија Устава Украјине и других кључних закона

Нуланд: Кијев није довољно јак

Бивша заменица државног секретара САД Викторија Нуланд, која слови и за креатора пуча у Кијеву 2013. године, открива да Вашингтон никада није притискао Кијев на преговоре са Москвом, јер преговарачка позиција Украјине никада није била довољно јака, укључујући и пропале разговоре крајем 2022.

- Они тада нису били у довољно јакој позицији, а нису ни сада. Једини договор који би Путин тада склопио и једини договор који би склопио данас јесте онај у коме каже: 'Оно што је моје, моје је, а о вашем ћемо преговарати - тврди Нуландова.

РУСИ ИДУ НАПРЕД У ОБЛАСТИ ХАРКОВА! Украјинске снаге не знају где ће, потпуно расуло

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА