Najnovije

PUTIN ČEKA KAPITULACIJU UKRAJINE! Moskva skinula rukavice, režimu u Kijevu je vreme isteklo

Jedina tema za bilo kakve međunarodne sastanke o Ukrajini jeste bezuslovna predaja kijevskog režima, a Kremlj je Zapadu i Kijevu jasno saopštio da se pripreme za to

Rusija se sprema da prihvati kapitulaciju Ukrajine, a Zapadu i Kijevu je jasno saopšteno da se pripreme za to! Rusko rukovodstvo je naime prvi put zvanično iznelo stav o bezuslovnoj predaji Ukrajine, a Americi i Brisleu je to saopštio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Sami su krivi

- Jedina tema za bilo kakve međunarodne sastanke o Ukrajini jeste bezuslovna predaja kijevskog režima, savetujem vam da se za to unapred pripremite - rekao je Nebenzja reagujući na predstojeće "mirovne" pregovora u Švajcarskoj, gde Rusija nije pozvana, a Zapad planira da progura i osnivanje međunarodnog tribunala za suđenje Moskvi.

I predsednik Rusije Vladimir Putin, piše "Pravda", jasno je to stavio do znanja tokom razgovora sa liderom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Kremlju. On je istakao da su Kijev i Zapad sebe saterali u ćošak kada su odbili da pregovaraju u nadi da će pobediti Rusiju na bojnom polju i naneti joj strateški poraz.

- Ne može biti nametanja bilo kakvog stava koji nije zasnovan na stvarnosti - poručio je Putin.
Istovremeno, Oružane snage Rusije napreduju na svim frontovima, a ishod rata sada je i više nego jasan - Kijev će morati da kapitulira. Istina, postoji i opcija da od Moskve zatraži obnovu pregovora. Ako se odluči na tu opciju, situacija za Ukrajinu i Zapad je tek nešto malo povoljnija, ali i ti razgovori bili bi pod uslovima koje diktira Rusija.

U međuvremenu su stanovnici niza gradova u Ukrajini, uključujući Harkov, Odesu i Nikolajev, počeli da dele sa ruskom vojskom koordinate Oružanih snaga Ukrajine.

- To pokazuje njihov odnos prema sukobu i kijevskom režimu - naglasio je Nebenzja.

Dve opcije

Mediji u Rusiji, ali i na Zapadu, analiziraju kako bi izgledala kapitulacija Ukrajine i koje bi uslove mogla da postavi poraženoj strani Moskva.

I jedni i drugi se slažu da bi kapitulacija značila razoružanje i predaju poražene vojske, osnivanje vojne uprave pod kontrolom Rusije, procesuiranje vođa kijevskog režima, ali i isplatu ratnih reparacija pobedniku.

S druge strane, u nešto blažoj opciji Volodimir Zelenski bi morao da poništi svoj ukaz o zabrani svih pregovora sa Rusijom. Kijev bi morao da prihvati realnost na terenu, tačnije da prizna da su Sevastopolj, Krim, DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast sastavni deo Ruske Federacije.

Pored toga, morao bi da izvrši denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, vrati ruski jezik u status državnog, svede vojsku do minimalnih granica. Zapad bi morao dati pisane garancije da Ukrajina neće u NATO. Sve bi to podrazumevalo reviziju Ustava Ukrajine, ali i drugih ključnih zakona.

Da li su Kijev i Zapad spremni da ispuni ove uslove ili će se prepustiti nadi u čudo - puču u Rusiji ili pronalasku čudotvornog oružja, pokazaće se u već nekoliko narednih meseci.

Kapitulacija Ukrajine

  • Razoružanje i predaja poražene ukrajinske vojske
  • Moskva će na teritoriji Ukrajine formirati vojnu upravu
  • Buduće političke strukture u zemlji odrediće Moskva
  • Rusija će procesuirati vođe režima u Kijevu
  • Kijev će morati da plati ratne reparacije Rusiji

Novi pregovori sa Rusijom

  • Priznavanje Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije
  • Denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine
  • Vraćanje ruskog jezika u status državnog
  • Svođenje vojske Ukrajine na minimum
  • Pisane garancije Zapada da Kijev neće u NATO
  • Revizija Ustava Ukrajine i drugih ključnih zakona

Nuland: Kijev nije dovoljno jak

Bivša zamenica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland, koja slovi i za kreatora puča u Kijevu 2013. godine, otkriva da Vašington nikada nije pritiskao Kijev na pregovore sa Moskvom, jer pregovaračka pozicija Ukrajine nikada nije bila dovoljno jaka, uključujući i propale razgovore krajem 2022.

- Oni tada nisu bili u dovoljno jakoj poziciji, a nisu ni sada. Jedini dogovor koji bi Putin tada sklopio i jedini dogovor koji bi sklopio danas jeste onaj u kome kaže: 'Ono što je moje, moje je, a o vašem ćemo pregovarati - tvrdi Nulandova.

RUSI IDU NAPRED U OBLASTI HARKOVA! Ukrajinske snage ne znaju gde će, potpuno rasulo

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA