Najnovije

U CARSTVU SRPSKOG SIMULAKRUMA: Balkansko pleme Marubo

Piše: Vladimir Dimitrijević

KAKO DELUJE INFERNET 

O tome šta se desilo  brazilskim Indijancima kad su dobili Internet piše „NJujork Tajms“. Pleme Marubo bilo je povezano na internet tek 2023. preko satelitskog sistema Elona Maska Starlink. Ima oko dve hiljade predstavnika. U početku, kako je i planirano, Internet je pomogao u rešavanju mnogih problema i doneo im je neku korist. Tako im je to omogućilo da održavaju kontakt sa porodicom i prijateljima, a u hitnim slučajevima traže pomoć.

Kasnije su starešine plemena primetile da su mnogi od saplemenika navučeni na porno filmove i gubljenje vremena na društvenim mrežama. Takva štetna zabava u velikoj je meri uticala na seksualno ponašanje urođenika, jer se ranije čak i ljubljenje u javnosti smatralo nemoralnim.

Istovremeno se pojavio još jedan problem – širenje glasina i informacija koje ne odgovaraju stvarnosti, kao i slučajevi onlajn prevare.
Poglavice nisu imali izbora nego da uvedu ograničenja vremena provedenog na internetu. Sada narod Marubo može da pristupi Internetu samo ujutru, uveče i nedeljom.

MREŽNI RATOVI I KLOVNOKRATIJA 

Na ovom, krajnje jednostavnom primeru, biva nam jasno šta su tzv. „mrežni ratovi“ – to je američko oružje kojim treba poraziti protiv- nika pre no što on uopšte i shvati da je u ratu.  Mrežni pristupi ratovanju su nešto slično radijaciji. Oni su potpuno nevidljivi, ali uništavaju sve oko sebe. I skoro niko ne zna kako se nositi sa ovakvim pretnjama. 

Srpski narod je, već odavno, na ivici propadanja. Naše duhovno, moralno i biološko stanje je između moribunda i kadavera. Za razliku od brazilskog plemena Marubo, mi nemamo poglavice koje bi nam, na bilo koji način, ukazale na ono što nas čeka u užasima mrežnog ratovanja. Sa svih strana smo opkoljeni lažima i utvarama, a glavna opasnost je u nemogućnosti sagladevanja stvarnih pretnji. Naši mediji su u službi neprijatelja – ili otvoreno („demokratski Zapad“ je jedina budućnost ) ili prikriveno ( „pinkovizijski patriotizam“ ). Lažna slika stvarnosti nas čini potpuno nesposobnima za najelementarniji oprez, a kamoli za bilo kakav preporod. Mi nismo ni svesni u kakvim se opasnostima nalazimo, jer Vrhovni Klovn, svakoga dana, ide iz simulakrumske pobede u simulakrumsku pobedu. Dok se sve ne razobliči i ne raspadne, po onoj Andersenovoj bajci „Kuća“, čiji su moto stihovi:“Sva pozlata nestaje, svinjska koža ostaje“. 

BUKAČI, VIKAČI I BUDUĆNOST KOJA DOLAZI 

Vlasnik „Pinka“ je jedan od pripadnika balkanskog ogranka Rokfelerove „Trilateralne komisije“, zvanog „Ist-Vest bridž“, a njegovi bukači i vikači nam dokazuju kako smo moćni i svemoćni, i „ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“. 
Istina je, međutim, surova: jadi nas tek čekaju. Rat protiv Rusije koji NATO sprema neće moći da promaši ni nas, kao „male Ruse“. I balkanskih Maruba, koji se ne odriču rusofilije, može nestati. Jer, kao što je Kraljevina Jugoslavija 1941. bila okružena zemljama Trojnog pakta, tako je i Srbija sa Republikom Srpskom okružena zemljama NATO pakta. A kad NATO pođe na Rusiju ( kao Hitler na Sovjetski Savez ), nikakva „praznina“ u pozadini zapadnog pakta neće se trpeti. Sledi prava, ozbiljna okupacija. I obračun sa okupiranim bundžijama. 

Žele da nas unište,  naravno. Srbofobija je istinsko “the name od this game”. 

ISTINA O SRBOFOBIJI 

Naš najveći istoričar novijeg doba, Milorad Ekmečić, jasno nam je rekao: „U ovoj istoriji rusofobije u britanskom društvu se kriju ključevi i za odgovor na pitanje gde je mesto srbofobije u istoriji kolektivnih fobija zapadnih društava modernog vremena.  Srbofobija je bila samo rukavac rusofobije u anglosaksonskim državama (...) Istoričar Brejslfort je u vreme Aneksione krize 1908. godine, pisao da Srbi nisu od koristi za ljudsku civilizaciju i da „njihovo političko umiranje ne bi bio ozbiljan gubitak za Evropu.““ 

Ili, kao što je govorio nemački liberal Fridrih Nauman 1916. godine – Srbija se „kao smetnja isprečava na putu stvaranja Srednje Evrope, i zato se kao neprijateljsko utvrđenje usred srednjeevropskog odbrambenog sistema ne može trpeti“.
Sada imaju mogućnost da ostvaren program anihilacije Srba. Biće im lakše nego sa Rusima, naravno.

SIMULAKRUM SRBIJA I ONO ŠTO SE SPREMA

Na vlasti u Srbiji nalazi se, kako vidimo, simulakrum patriotizma, koji izdaje i prodaje sve nacionalne interese, u zamenu za besmislene pink sadržaje i sramne budalaštine ogrnute srpskom zastavom. Simulakrumski mesija, koga podržava sva bratija lažnopatriotske javnosti, i koga vrh SPC odlikuje ordenom Svetog Save, savršeno poznaje mehanizme obmane prostonarodnih masa: tako penzionerima jednog dana kaže da će sutra svi izginuti, jer počinje nuklearni rat - pobiće nas atomske bombe, a sutradan im poruči da je zlatno doba i da će biti povećane penzije. Oni jedan dan umiru, drugi ožive, i tako to traje, ne prestaje. Ako se tome doda da mnogi od njih veruju u dokaz da su živi zato što se njihov mesija svaki dan javlja na TV ekranu ( kad bi se pojavio neko drugi, mislili bi da su umrli ), stvar biva još jasnija.

Vrhovni Klovn Srbije, uz sve to, glumi čobanče iz narodne priče, koje svakog dana viče „Vuk, vuk!“, a kad vuk zaista dođe, u realnost vučjeg zla niko neće verovati.

NATO rat protiv Rusije podrazumeva, kako rekosmo, da u dubinama njihove pozadine ne može biti praznog prostora, čak ni simulakrumski „neutralnog“. Srbija i Srpska, ako se ne desi nko čudo, biće pregažene i okupirane. 

Koliko smo mi spremni za ono što dolazi? 

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: Ne dozvolimo ponovo danak u krvi

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA