Најновије

ИЗНЕНАДНИ ПРОДОР РУСА! Огласили се Американци: На 30 км су од Харкова, али иза овога се крије нешто друго!

Војска Руске Федерације налази се 30 км од Харкова, наводи Амерички институт за проучавање рата (ИСВ), додајући да 50.000 војника, колико је Русија за сада распоредила у овом правцу, нец́е бити довољно да се опколи град.

У најновијој анализи стања на фронту наводи се да су руски напади изведени у циљу извиђања, а не као покушај заузимања милионског града Харкова и да информације из отворених извора сугеришу да руске снаге немају довољно војника у оближњим областима да га заузму.
Аналитичари сматрају да ће напредовање Руске Федерације, за сада, ићи до домета топовске артиљерије – односно ближе од 25 километара. Сада се руске трупе налазе 30 километара од Харкова, оцењује ИСВ.

"Индиректна артиљеријска ватра, у комбинацији са употребом клизни бомби и ракетним ударима, највероватније ц́е бити усмерена на стварање услова за каснију вец́у офанзиву на Харков", закључује институт.

Истовремено, војни експерти сада не виде знаке операције опкољавања Харкова великих размера.
ИСВ је најавио и пет могуц́их циљева новог руског продора у правцу Харкова.

- Смањите украјинске снаге дуж линије фронта од 1.000 километара и тако отворите нове могуц́ности руским снагама у Доњецку, на истоку Украјине.
- Повуц́и украјинске снаге према Вовчанску у области Харкова како би својим снагама олакшале заузимање Купјанска, важног града у истом региону

- Створити демилитаризовану или тзв „санитарну тампон зону“ у Украјини да би спречила упад антикремљанских руских партизана у руску област Белгород.

- Створите панику у Украјини.

- Створити услове за вец́у будуц́у офанзиву ка Харкову.

"Ако би руска команда намеравала да заузме град Харков, онда би руске снаге вероватно напале и западно и северозападно од града", наводи се.

Украјински медији објавили су мапу руског продора, уз објашњење да су сиве зоне на мапи делови у које су продрле руске снаге из правца Белгородске области.
Генералштаб украјинске војске саопшто је да је у Харковској области одбијено 9 напада у окрузима Стрелеча, Красне, Мороковетс, Олијниково, Лукјанци, Ортсево, Гатише, Плетенивка.

ГОРИ ХАРКОВ КАО БАКЉА: Фронт постао паклено крвав, чека се руска офанзива

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА