Најновије

БЕЛА КУЋА О ПУТИНОВОЈ ПОБЕДИ: Избори у Русији нису у складу са демократским критеријумима

Стварност је таква да је Владимир Путин председник Русије и Сједињене Америчке Државе ће поступати полазећи од те чињенице, изјавио је на редовном брифингу за новинаре помоћник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен.

„Реалност је таква да је Путин руски председник и у складу са том чињеницом смо морали да делујемо током целог сукоба у Украјини и наставићемо да делујемо у тој реалности", рекао је он.

Он је поновио тврдње да избори нису били у складу са демократским критеријумима.

Саливан је поред тога, коментаришући изјаву француског председника Емануела Макрона да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, истакао да америчка администрација није променила свој став и да као ни раније не намерава да шаље амерички војни контингент у Украјину.

„Не могу да коментаришем речи француског лидера. Он изражава своје мишљење јавно. Јасно смо ставили до знања своје гледиште о томе да не планирамо да шаљемо америчке војнике у Украјину“, нагласио је Саливен.

Подсетимо, председник Француске је крајем фебруара, на прес конференцији после састанка посвећеног подршци Украјине, изјавио да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, мада о томе нема консензуса међу европским лидерима.

У Кремља су након тога поручили да у случају уласка западних снага у Украјину неће бити реч о вероватноћи, већ о неизбежности директног сукоба Русије и НАТО.

Прочитајте ОВДЕ о новом наоружавању Србије

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА