Најновије

Изложба слика “Изгубљено – Замењено” Јелене Везмар од 13. фебруара у Галерији ДОБ

Изложба ће бити отворена за посетииоце до 25. фебруара, а радно време Галерије: уторак-субота од 12:00 до 21:00, недељом од 12:00 до 18:00 и понедељком не ради.

Фото: Галерија ДОБ

Изложба слика Јелене Везмар под називом "Изгубљено – Замењено“ биће отворена у уторак, 13. фебруара у 19:00 часова у Галерији Дома омладине Београда.

За главну тему, ова изложба има несталност људских сећања. У покушају да се сећање по сваку цену сачува, Јелена Везмар често, некада и сасвим несвесно, прибегава реконструкцији сећања користећи се измишљеним сегментима који чине логички смислену целину. 

Градећи призор у којем се реалистично приказани објекти смењују са поједностављеним, пикселизованим и/или неодређеним површинама, уметница сачуване делове сећања увезује са апстрактним елементима и формама стварајући целину са потенцијалом вишеслојног ишчитавања.


Лоше по тебе (Аутор: Јелена Везмар)

Јелена Везмар рођена је 1996. године у Београду. Завршила је основне и мастер студије примењеног сликарства на Факултету примењених уметности у Београду. 

Кроз своје стваралаштво истражује међуодносе индивидуе и друштва, психолошке феномене и механизме комуникације унутар одређене културолошке средине. Главни медиј којим комуницира је слика на платну и медијапану, али ствара и у другим материјалима. Учесница је бројних радионица, уметничких и филмских пројеката, као и групних изложби.


Сећање на залазак (Аузор: Јелена Везмар)

Добитница је неколико награда од којих су најзначајније: Награда за најбољи портрет на такмичењу "Портрет године“ (2022), Награда Факултета примењених уметности у Београду за серију малих радова “Момчило Мома Марковић” (2019), Награда Факултета примењених уметности у Београду за цртеж "Миодраг Вујачић Мирски“ (2017).


Двослерно огледало (Аутор: Јелена Везмар)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА