Najnovije

Izložba slika “Izgubljeno – Zamenjeno” Jelene Vezmar od 13. februara u Galeriji DOB

Izložba će biti otvorena za posetiioce do 25. februara, a radno vreme Galerije: utorak-subota od 12:00 do 21:00, nedeljom od 12:00 do 18:00 i ponedeljkom ne radi.

Foto: Galerija DOB

Izložba slika Jelene Vezmar pod nazivom "Izgubljeno – Zamenjeno“ biće otvorena u utorak, 13. februara u 19:00 časova u Galeriji Doma omladine Beograda.

Za glavnu temu, ova izložba ima nestalnost ljudskih sećanja. U pokušaju da se sećanje po svaku cenu sačuva, Jelena Vezmar često, nekada i sasvim nesvesno, pribegava rekonstrukciji sećanja koristeći se izmišljenim segmentima koji čine logički smislenu celinu. 

Gradeći prizor u kojem se realistično prikazani objekti smenjuju sa pojednostavljenim, pikselizovanim i/ili neodređenim površinama, umetnica sačuvane delove sećanja uvezuje sa apstraktnim elementima i formama stvarajući celinu sa potencijalom višeslojnog iščitavanja.


Loše po tebe (Autor: Jelena Vezmar)

Jelena Vezmar rođena je 1996. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. 

Kroz svoje stvaralaštvo istražuje međuodnose individue i društva, psihološke fenomene i mehanizme komunikacije unutar određene kulturološke sredine. Glavni medij kojim komunicira je slika na platnu i medijapanu, ali stvara i u drugim materijalima. Učesnica je brojnih radionica, umetničkih i filmskih projekata, kao i grupnih izložbi.


Sećanje na zalazak (Auzor: Jelena Vezmar)

Dobitnica je nekoliko nagrada od kojih su najznačajnije: Nagrada za najbolji portret na takmičenju "Portret godine“ (2022), Nagrada Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za seriju malih radova “Momčilo Moma Marković” (2019), Nagrada Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu za crtež "Miodrag Vujačić Mirski“ (2017).


Dvoslerno ogledalo (Autor: Jelena Vezmar)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA