Најновије

КРАЈ ПРОЦЕСА ''ДРЖАВНИ УДАР'': Милан Кнежевић размонтирао монтирани процес у завршници (ВИДЕО)

Монтирани судски процес за аферу „државни удар“ завршен је данас у Вишем суду у Подгорици, а пресуда је заказана за 9. мај, симболично на Дан победе над фашизмом.

Афера ''Државни удар'' (Илустрација: Правда)

Након две и по године, суђење је окончано завршном речју једног од оптужених Милана Кнежевића, председника Демократске народне партије и посланика Демократског фронта.

-Слободна Црна Горо и ви у затвору у Спужу, јасно вам је да је ово био монтирани политички процес, сравњен и сахрањен мојим тродневним опелом, казао је Кнежевић.

Оптужени аристократија људскости

Захваливши се свим адвокатима, Кнежевић је њима и невино оптуженима поручио да би желео да постану пријатељи.

„Ви сте права аристократија људскости и моралности и прави сте представници српског народа који није био спреман под свим мукама да изда“, нагласио је он и поручио: „Никаква судска пресуда не сме да заустави грађанске протесте! Ја сам слободан човек. Можете ме осудити на 100 година, мене ће историја да ослободи“.

Живела Црна Гора! Живела Србија! Слава Русији! Нема повлачења, нема предаје!“

Судија Сузана Мугоша саопштила је потом да ће пресуда бити изречена 9. маја, у 9 часова.

Оптужница без доказа

„Да ли је могуће да се на основу неистина, добије продукт који је истина, упитао је он, оцењујући замолнице Тужилаштва према САД, које су упућене на начин да нису садржале истините наводе.

Кнежевић објашњава на који начин је СДТ покушао да повеже новац који је позајмљен од Момира Николића из Теслића, и који је предмет другог кривичног предмета, са овим процесом „државног удара“, тако што су хтели да покажу како је тим новцем финансиран „тероризам“.

Они су хтели да обману америчко правосуђе, шаљући замолнице и покушавајући на тај начин да некако добију изнуђену информацију да је позајмљени новац од Момира Николића коришћен за „државни удар“.

Али, додао је он, није им пало на памет да пошаљу замолнице и новац Славољуба Мига Стијеповића, који је узео 100 000 евра.

На овај начин објашњава грађанима, како истиче Кнежевић, како је ДФ пакован у ову монструозну оптужницу, и како кад нису могли да докажу за новац, онда су одвојили Медојевића од државног удара и њему је спакован случај „прања новца“

Кнежевић се осврнуо на сведочење Мирка Паје Велимировића, који је био испитиван и као осумњичен и као сведок, али никада није споменуо два Руса, а ни било кога од оптужених, које он ни не познаје.

-Како је могуће да Марко Лакић као вештак није дао ниједан одговор браниоцима, па чак ни Суду. А имао је и најневероватнију изјаву, да „то није било предмет моје пажње“, па се са правом питамо, шта је онда било предмет пажње, запитао се Кнежевић. Казао је да ће се на вештака Предрага Бољевића осврнути касније и оценио: „Они су глумили вештаке, као што су и сведоци глумили сведоке у овом поступку“.

-Дајте ми један доказ, један снимак, једну новчаницу, један разговор са неким од Руса, са Синђелићем, са било ким из овог поступка, и везано за такозвани државни удар. Мој, или Андријин, или Михаила Чађеноића, нагласио је Кнежевић.

Саша Синђелић је Еди

Он је навео да је БИА саопштила да је број за који тужилаштзво твдите да је Едијев, „такси за хотел 2“ у ствари Саше Синђелића. Према шабачким мерама, тај и још 18 бројева припадају Синђелићу.

-Нећу да се удајем у Саудијску Арабију па да морам да доказујем невиност, јер су нам тако сугерисали посланици ДПС-а, кад су нам скидали имунитете, казао је Кнежевић и додао: „Ваљда треба да се докаже наша кривица, а не ми да доказујемо невиност“.

Кнежевић је оценио да је парадоксално да је Саша Синђелић у комуникацијама најактивнији кад је “државни удар пропао”.

Рент-а-кар је шифра за ГРУ је једна од најгенијалнијих изјава тужиоца, и занима ме тај шифрарник по којем је тужилац дошао до те генијалности, истиче Кнежевић и додао: „Селфи са оружјем које је узето из магацина за који постоји реверс, требало је да буде доказ, а ми смо то требали да прихватимо мирно, и као да је то нешто нормално“.

–Признаћете да државни удар са Душићем са пластичним коленом, Максићем који пада у несвест сваких 20 минута, Ђорђевићем којем је притисак 220 са 120, а да не говоримо о госпођици Христић која је признала да не зна шта се дешава ни на политичкој сцени Србије није занимљив. Морали су се додати лидери ДФ-а, командоси са Златибора и осам агената ФБИ, ЦИА и Мосада, навео је он.

Синђа и Бољевић на истом задатку

Какво сведочење Саше Синђелића, такво вештачење Предрага Бољевића, истакао је Кнежевић.

Он је нас убеђивао да батерија Леново после годину и по дана, може да остане не на 100%, него на чак 120%, и нико овде од вас није довео његов кредибилитет, након овакве бесмислице. Је ли у конфликту интереса и на штету оптужених да сведок Бољевић и тужилац Чађеновић, седе ноћ уочи његовог вештачења, у једном локалу у Сити кварту, казао је Кнежевић.

-Замислите Русију која је поразила Наполеона, Русија која је поразила Хитлера, да су хтели да изврше овакав државни удар у Црној Гори, те су се логовали са својих адреса, са руским именима. То је толико наивно, оценио је Кнежевић.

Он је казао да је Бољевић саопштио да је оправдано искључење мобилних апликација, на дан 16. октобра 2016. године, јер је држава у том тренутку била била у ванредном стању и да је државни удар био у току.

-Само је оваква изјава требало да га одмах дисквалификује из овог процеса, а да не говоримо о томе да је он јавно говорио против ДФ-а, те је наравно био субјективан у свом вештачењу, нагласио је Кнежевић.

У овом судском процесу, додао је он, имали смо стално проблем са базичном логиком, вештак је одбио да каже које је алате користио за своје вештачење.

-Кључни закључци полиције су готово идентични са извештајем вештака, те је скоро извесно да је иста особа радила оба, или је полиција радила Бољевићу, или он њима, нек се они договоре, мени је свеједно, казао је Кнежевић.

-Злоупотребом службеног положаја, када су покушали да два броја, припишу мојој девојци Тамари Магделинић, након шест месеци, ипак процењују да је боље да ти бројеви припадају мени, и да ја будем укључен у државни удар, те после шест месеци, ти бројеви нису Тамарини, већ моји, тако да ја сад имам по вештаку Бољевићу четири броја, саопштава Кнежевић.

Неверовтно је, додао је он, да смо Дикић и ја требало да причамо са неких 44 телефона на руском језику, иако обојица говоримо српски језик, па је нејасно што смо морали да причамо на руском. 

Бољевић застиће струке

Кнежевић подсећа да је забрањено да се користе Гугл мапе, на начин на који их је Бољевић користио, и он је то знао, а опет их користио, јер он није излазио на терен, већ је уцртавао по жељама СДТ и за то добио 10 000 евра. Дакле Црна Гора је платила кривично дело Предрага Бољевића.

-Пошто је мени досадно и немам што да радим 15. октобра 2016. комуницирам сам са собом, па сам себе зовем и шаљем поруке. Дан пред изборе ја вежбам комуникацију, по вештаку Бољевићу, казао је Кнежевић.

Може ли неко на нивоу логике да објасни како то да сам ја сам себи слао поруке, и то из истог телефона, истакао је он.

Кнежевић је казао да Бољевић „уместо да се зацрвени када га мој адвокат пита како је могуће да ја сам са собом причам и сам себи шаљем поруке, он му каже – нећете се извући адвокате“.

-Да би следећи дан дошло до обрта, Бољевић каже „знам, ти бројеви су били у истом апарату“. Замислите генија, он тврди да ти бројеви не могу да функционишу раздвојено, на основу чега он то тврди, то само он зна. Све и да су те две картице биле у истом апарату, онда сам ја тек цикнуо, и поред моја два телефона – ја сам себи шаљем поруке’„, рекао је Кнежевић.

Бољевић је, како је истакао, изашао из оквира струке, те уводи стилску фигуру којом објашњава свој налаз.

-Где то у ЗКП-у постоје одреднице, мала извесност, извесност, велика извесност и потпуна извесност, и ко би осим Бориса Савића могао да потврди овакву оптужницу, питао се Кнежевић.

По Бољевићу, додао је, ја сам у исто време 15. октобра 2016. године, у Голубовцима и у Београду. Може ли неко у Црној Гори да објасни овакво тумачење.

-Бољевић је Тамару Магделинић означио као девојку Милана Кнежевића. Ко је он, ко је њему дао овлашчење, задужење и обавезу да он означава Тамару Магделинић као моју девојку? Је ли то био предмет његовог вештачења? Утврђује ли он ко је у каквом емотивном статусу у Црној Гори? Како нико није реаговао кад се он бавио мојом емотивном везом и личним животом? Хоћете ли да се ја бавим његовим личним животом сад овде. Да кажем како је изашао из Телекома, где се сада задужује по Подгорици? Треба ли тиме да се бавимо овде? Ја нећу, али он може овде да одређује – ко је мени девојка у овом случају. Је ли то морбидно? Базне станице нису предмет његове пажње, али је предмет његове пажње са ким сам ја у емотивној вези. Шта је он брачни саветник“, питао је Кнежевић.

Додао је да су сви које познаје „уведени у државни удар“ и да су остали још само „пси и мачке да се уведу у поступак.

„Све од Кнежевића што сте могли у две, три куће, све сте убацили у државни удар“. И ево сад долазимо до такозваног „бугарског извештаја“, ја кад сам га видио хтео сам да одем са боцом у Тужилаштво, да им се захвалим. Одједном постоји и трећи број. Од два броја добијамо три броја, и овде се није осетила потреба, да нам саопште ко је власник овог броја телефона. „Сматрам да је скандал што је СДТ дозволио да овај вештак сведочи“, нагласио је Кнежевић.

О великом југословенском ратном плену можете прочитати ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тајни снимак Саше Синђелића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА