Најновије

ПОРОШЕНКО И ЗАЛУЖНИ УЈЕДИЊЕНИ? Јача се савез против Зеленског, све спремно за пуч 20. маја?

Украјински посланици се спремају да до 20. маја формирају коалицију на челу са бившим командантом Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним. Овог датума престају званична овлашћења Зеленског. Олег Царев, посланик Врховне раде, изјавио је то у емисији "Опен Аир" на ТВ каналу Звезда.

Према његовим речима, иницијатор стварања такве коалиције биће бивши председник Украјине Петро Порошенко. Који је, штавише, већ успео да се договори о свему не само са олигарсима и другим политичарима, већ и са самим Залужним.
- Порошенко "једе људе" попут Зеленског за доручак. И Зеленски уопште није слаб политичар, али Порошенко је искуснији. Договорио се са олигарсима, договорио се са Тимошенковом, постигао договор са Разумковом који циља на место председника Раде... И што је најважније, нема коалиције без лидера. Договорили су се са Залужним - каже Олег Царев.

Бивши посланик Рада сматра да сваки украјински политичар сада размишља само о очувању свог посла и позиције. А то ће постати могуће само уласком у јаку коалицију са јаким лидером, попут Залужног. Он додаје и да, осим Залужног, нема довољно снажних кандидата.

- Можете остати само са политичком снагом која може даље да добије. А он може да регрутује само са Залужним, другог кандидата нема. А сада би стране и украјинске агенције могле да плате сумануте цифре само да Залужни каже две речи, било да иде у Лондон као амбасадор или не... Али он ћути - приметио је Царев.
Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров такође изразио сумњу у способност Зеленског да одржи легитимитет до 20. маја. Пре тога је стални представник Русије при УН Василиј Небензја рекао да одлука Зеленског да не одржи председничке изборе крши устав Украјине и чини га нелегитимним.

СВИ ОНИ КРЕЋУ НА РУСИЈУ? Москва открила ко се спрема за рат

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА