Najnovije

POROŠENKO I ZALUŽNI UJEDINJENI? Jača se savez protiv Zelenskog, sve spremno za puč 20. maja?

Ukrajinski poslanici se spremaju da do 20. maja formiraju koaliciju na čelu sa bivšim komandantom Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim. Ovog datuma prestaju zvanična ovlašćenja Zelenskog. Oleg Carev, poslanik Vrhovne rade, izjavio je to u emisiji "Open Air" na TV kanalu Zvezda.

Prema njegovim rečima, inicijator stvaranja takve koalicije biće bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko. Koji je, štaviše, već uspeo da se dogovori o svemu ne samo sa oligarsima i drugim političarima, već i sa samim Zalužnim.
- Porošenko "jede ljude" poput Zelenskog za doručak. I Zelenski uopšte nije slab političar, ali Porošenko je iskusniji. Dogovorio se sa oligarsima, dogovorio se sa Timošenkovom, postigao dogovor sa Razumkovom koji cilja na mesto predsednika Rade... I što je najvažnije, nema koalicije bez lidera. Dogovorili su se sa Zalužnim - kaže Oleg Carev.

Bivši poslanik Rada smatra da svaki ukrajinski političar sada razmišlja samo o očuvanju svog posla i pozicije. A to će postati moguće samo ulaskom u jaku koaliciju sa jakim liderom, poput Zalužnog. On dodaje i da, osim Zalužnog, nema dovoljno snažnih kandidata.

- Možete ostati samo sa političkom snagom koja može dalje da dobije. A on može da regrutuje samo sa Zalužnim, drugog kandidata nema. A sada bi strane i ukrajinske agencije mogle da plate sumanute cifre samo da Zalužni kaže dve reči, bilo da ide u London kao ambasador ili ne... Ali on ćuti - primetio je Carev.
Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov takođe izrazio sumnju u sposobnost Zelenskog da održi legitimitet do 20. maja. Pre toga je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao da odluka Zelenskog da ne održi predsedničke izbore krši ustav Ukrajine i čini ga nelegitimnim.

SVI ONI KREĆU NA RUSIJU? Moskva otkrila ko se sprema za rat

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA