Најновије

ПУТИН: Рука Русије ће стићи до свих наручилаца терористичког напада у „Крокусу“

Рука Русије ће стићи до свих који су наручили и извукли корист из терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Председник Русије наредио је појачање безбедносних мера на јавним местима и регионима у близини фронта, и још једном истакао да ће бити пронађени сви који су били умешани у терористички напад у Москви.

„Нама је важно да утврдимо не само директне извршиоце, него и све карике, криминалне ланце оних који су имали корист од тог злочина. Сигурно ћемо доћи до њих“, рекао је руски лидер на проширеном састанку колегијума Министарства унутрашњих послова.

Русија је платила веома високу цену за терористички напад у „Крокус сити холу“, а анализа стања рада органа безбедности мора бити крајње објективна и професионална, истакао је Путин.

„Важно је, пре свега, да се безбедност подигне на нови ниво – осигурање реда, спортских објеката, транспорта и тржних и забавних центара, школа, болница, универзитета, позоришта и тако даље“, казао је руски лидер.

Он је истовремено поручио да не треба допустити да недавни трагични догађаји у „Крокус сити холу“ испровоцирају пораст ксенофобије и исламофобије.

Путин је такође позвао Министарство унутрашњих послова да обрати пажњу на акције за неутрализацију организованог криминала.

„Имајући у виду да такве групе, а понекад је реч о правим криминалним синдикатима, често имају прекогранични карактер и да делују руку под руку са страним обавештајним службама, емисарима међународних радикалних екстремистичких структура“, рекао је руски лидер.

ПОРОШЕНКО И ЗАЛУЖНИ УЈЕДИЊЕНИ? Јача се савез против Зеленског, све спремно за пуч 20. маја?

Извор: Спутникпортал.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА