Najnovije

PUTIN: Ruka Rusije će stići do svih naručilaca terorističkog napada u „Krokusu“

Ruka Rusije će stići do svih koji su naručili i izvukli korist iz terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Predsednik Rusije naredio je pojačanje bezbednosnih mera na javnim mestima i regionima u blizini fronta, i još jednom istakao da će biti pronađeni svi koji su bili umešani u teroristički napad u Moskvi.

„Nama je važno da utvrdimo ne samo direktne izvršioce, nego i sve karike, kriminalne lance onih koji su imali korist od tog zločina. Sigurno ćemo doći do njih“, rekao je ruski lider na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rusija je platila veoma visoku cenu za teroristički napad u „Krokus siti holu“, a analiza stanja rada organa bezbednosti mora biti krajnje objektivna i profesionalna, istakao je Putin.

„Važno je, pre svega, da se bezbednost podigne na novi nivo – osiguranje reda, sportskih objekata, transporta i tržnih i zabavnih centara, škola, bolnica, univerziteta, pozorišta i tako dalje“, kazao je ruski lider.

On je istovremeno poručio da ne treba dopustiti da nedavni tragični događaji u „Krokus siti holu“ isprovociraju porast ksenofobije i islamofobije.

Putin je takođe pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da obrati pažnju na akcije za neutralizaciju organizovanog kriminala.

„Imajući u vidu da takve grupe, a ponekad je reč o pravim kriminalnim sindikatima, često imaju prekogranični karakter i da deluju ruku pod ruku sa stranim obaveštajnim službama, emisarima međunarodnih radikalnih ekstremističkih struktura“, rekao je ruski lider.

POROŠENKO I ZALUŽNI UJEDINJENI? Jača se savez protiv Zelenskog, sve spremno za puč 20. maja?

Izvor: Sputnikportal.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA