Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: НАТО "мирољубива" окупација Косова и Метохије

„…али тирјанству стати ногом за врат, довести га к познању права, то је људска дужност најсветија!“

Пише Емил Влајки

1.
Стефан Недељковић из Звечана, као и Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић из Лепосавића, убијени су у сукобу с тзв. косовском полицијом у Бањској на сјеверу КиМ 24. септембра 2023. године. То је први пут након НАТО злочиначке агресије на Југославију/Србију са циљем окупације јужне српске покрајине1999. године, да се једна група Срба супротставила албанским НАТО штићеницима који су заједно са америчким окупаторима  радили невиђене злочине над српским живљем у највећем концентрационом логору у Европи, на Косову и Метохији. Тројица погинулих хероја остат ће у вјечитом памћењу српског народа. Слава им!

2.
Истовремено, у овом сукобу, погинуо је и албански полицајац, Африм Буњаку. Читава западна штампа се расписала о његовој погибији од стране „српских терориста“. Нека су писали јер је свака насилна смрт трагедија. Да, али. Сваки други дан од НАТО окупације КиМ и успоставе власти албанских сепаратиста, Срби су на тим просторима били убијани претучени, затварани, тјерани са својих огњишта, дискриминирани, и да не причам. Погледајте извјештаје Канцеларије за КиМ („Етнички мотивосани инциденти на Косову и Метохији“). А западна штампа ни да зуцне о томе. За њу, један настрадали Албанац вриједи као сто тисућа настрадалих Срба.

3.
Након „терористичког“ напада Срба на полицију самозване Косова Републике, Запад и Србија траже начине смиривања ситуације, ради „обостраног интереса“. Србија моли и куми Запад да КФОР и ЕУЛЕКС замијене албанску полицију на Косову, на сјеверу КиМ са српском већином!!! По Бриселским споразумима, тамо је требало да буду једино Срби, без Албанаца и странаца. Дакле, Србија је потписала једно, а тражи нешто сасвим друго. Све у свему, поред српских енклава јужно од Ибра које су плијен албанских сепаратиста и чији ће правни статус бити обична фарса, четири српске опћине на сјеверу КиМ ће се наћи у Заједници српских опћина. Али ће тамо војно, политички и економски владати Американци. И тако, Срби више нигдје неће имати своју аутономију. „Мирољубива“ НАТО окупација КиМ постат ће потпуна.
Напомена: Да су НАТО трупе, КФОР и ЕУЛЕКС на КиМ ради очувања мира и због заштите Срба од Албанаца, то је колосална лаж и тешки цинизам.

4.

ВУЧИЋ ЗА "ФАЈНЕНШЛ ТАЈМС": Немам намјеру да војно улазим на Космет - хоћемо у Европску Унију!

30-09-2023

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да нема намјеру да нареди војсци да пређе административне прелазе са Косовом и Метохијом, додавши да ће повући српске снаге из тог подручја јер би, како је навео, ескалација сукоба била контрапродуктивна када је ријеч о жељи Србије да постане чланица Европске уније.
"Зашто би ово било од користи за Београд? Која би била идеја? Да уништимо своју позицију коју смо градили годинама? Уништити то за један дан? Србија не жели рат", навео је Вучић у изјави за Фајненшел тајмс.

Он је додао да су упозорења Вашингтона несразмјерна јер се број припадника српских снага на терену смањује.

Поручио је да је "чиста лаж" да Србија шаље војску на административну линију.

"Србија од тога не би имала користи јер би то угрозило њену позицију у преговорима са Приштином под покровитељством Европске уније", навео је Вучић у изјави за ФТ.

Напомена: Зашто се Вучић правда пред САД зато јер је своју војску поставио негдје унутар своје територије? Зар је Србија америчка колонија? Што би с патњама Срба на КиМ које ће се, сасвим сигурно наставити под терором Албанаца? – И прије Куртија Курти, и послије Куртија Курти  -  Изгледа да је дилема за српску власт између патње народа и уласка у Европу непостојећа – Европа прије свега!?  По Вучићевим ријечима дало би се закључити, када се не би радило о уласку Србије у ЕУ, можда би српска војска прешла административну границу и заштитила свој народ на Космету.

5.

Овакви и слични ставови власти у Србији показују ми да сам, што се тиче разумијевања политике, био на потпуно упитном путу. Наиме, чињеница је да сам упорно бранио ову власт и њене спорне потезе који су јачали државност такозване Републике Косова, а  која је вјеровала у неку фантомску Заједницу српских опћина која је требало да постане друга Република Српска. Свака особа са мало здравог разума, јасно је видјела оно што ја, као научник и стручњак, нисам хтио видјети – то је да је ЗСО неостварива онако како ју је Београд замислио, да ће бити на нивоу неког удружења грађана, те да Србија непрекидно губи, а да ништа не добива. Због мојих илузија о суштински исправној политици власти у Србији, а што је могло многе дезоријентирати, извињавам се свим читатељима који су ми вјеровали.

БОЖЕ ПРАВДЕ !

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА