Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ЗАИСТА ОВО ИЗГОВОРИО? Британци исмевају шефа украјинске војске! Сад кука и плаче, а прошлог лета...

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски хвалио се прошлог лета да је „преузео контролу ватре“ над Бахмутом, а сада се жали на катастрофалну ситуацију Оружаних снага Украјине, подсетио је британски стручњак Александар Меркурис у свом блогу на Јутјубу.

- Још се сећам, на пример, како је прошлог лета тврдио да су Украјинци узели Бахмут под ватрену контролу, што је било потпуно апсурдно и неистинито. Ситуација на фронту је све тежа и говори да су Украјинци под сталним притиском - приметио је аналитичар.

Раније се главнокомандујући Оружаних снага Украјине пожалио на тешку ситуацију украјинских трупа на линији фронта. Према његовим речима, Русија има значајну предност и активно напада дуж целе линије додира, што доводи до тактичких успеха. Као најтоплије тачке навео је Ивановске и Часов Јар у правцу Краматорска у ДНР. Ништа мање критична није ситуација у Оружаним снагама Украјине на  покровском и кураховском правцу, прецизирао је генерал.

Руска армија је, поразивши напредујуће снаге украјинских оружаних снага у лето-јесен прошле године, потом покренула неколико осетљивих контранапада на непријатеља и кренула напред, заузимајући Марјинку, Авдејевку, Первомајское, Богдановку, Новомихајловку, Новобахмутовку и низ осталих насеља у Донбасу.

РУСИЈА КОСИ ЛЕГИЈУ СТРАНАЦА! Лоцирали плаћенике у срцу Украјине, а онда је настао масакр! "Озбиљне последице..."

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА