Најновије

ЧОВИЋ ОПЛЕО ПО ПАРТИЗАНУ: Људи из Евролиге се крсте јер нас ривал из нашег града пријављује и тужака

Предсендик КК Црвена звезда Небојша Човић гостовао је у емисији Индиректно на телевизији К1 где је говорио о актуелним темама. Прво питање је било везано за новог председника црвено-белих, а то ће да буде досадашњи председник Управног одбора, Жељко Дрчелић.

– Ми јесмо пријатељи, али се нисмо знали. Упознали смо се почетком новембра прошле године, он је био кандидат за шефа Управног одбора, а када је Скупштина одабрала Одбор, кренули смо заједно да радимо. То је нова концепција и нови Статут који је постављен у Звезди. Кроз рад сам видео како функционишу, колика им је посвећеност и како се обазире на проблеме. Ту нема пуно времена, мора одмах да се реагује – рекао је Човић за телевизију К1 и додао:

– Мислим да сам нашао некога ко ће да наследи послове које сам започео. Када ће то бити, видећемо. Жељко је врло опредељен, вредан. Ја не волим људе који се прихвате функције, а ништа не раде. Мислим да он може енергетски и са знањем то да прихвати, те да Звезда настави овај кошаркашки пут на који је кренула. Могли смо да проверимо и расположење у медијима.

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ХТЕО ДА СЕ ПОВУЧЕ

Открио је да је још почетком лета намеравао да напусти место председника.

– Мислим да је звездашка јавност добро реаговала. Ја сам 13 година у Звезди и треба да смислите ко ће вас наследити. У једном тренутку вам треба нова енергија. Ја сам прошле године имао тешку операцију и здравствене проблеме, мислио сам да ћу тад изаћи из свега тога. Али су ме људи бодрили да наставим. Сада смо дали велике надлежности Управном одбору, на челу сам колегијума, са доста широким овлашћенима. Скупштина је највиши орган.

Неизоставна тема је било ривалство са Партизаном, које последњих година има све веће турбуленције.

НЕ МОЖЕ ПРЕЧИЦОМ

– Уопште нисам сагласан са тим. То су спиновања и измишљене тематике, морате да видите ко седи у једној, а ко у другој управи. Треба да се вратимо у време када је постојало велико ривалство, које је прелазило спортске оквире. Колико је туча било, какви су дербији били… Није се то пренело на Управу. Морате да имате праве саговорнике са друге стране, а не да идете пречицама. Неки људи из Звезде су преко 60 година у спорту. Ми непрекидно покушавамо да направимо праве релације. Не сме да се деси да Звезда каже да је ноћ, а ови други кажу да је дан. Треба постепено доћи до неке нормалне и конструктивне атмосфере – истакао је Човић, па наставио:

– Треба да имамо заједнички интерес како наступамо у домаћој лиги, а они не наступају задње две године, онда у регионалној лиги, европским такмичењима. Није добро да се људи у Евролиги крсте, да вас ривал из вашег града пријављује и тужака толико да Кампацо не може да игра два месеца. Не сме да се иде до болесног ривалства да утиче на резултат. Спорт треба да зближује људе, а на да их удаљује. И какав је наш заједнички став према држави, какве односе имамо и да помогнемо да се пронађе начин да се финансира врхунски спорт.

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ЈАКО ЛОШЕ ВЕСТИ! Креће апсолутни преокрет у Доњецку?! После Часовог Јара, ово је следеће...

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА