Најновије

РУСКА АРМИЈА ПРЕСЕКЛА СВЕ КАНАЛЕ КОМУНИКАЦИЈЕ: Дуж целог фронта се мења слика

Руско Министарство одбране изнело је детаље о недавним војним операцијама у Украјини, преносећи више значајних догађаја:

Одбијени контранапади: Руска групација трупа „Запад“ успешно је одбила пет украјинских контранапада, са укупним губицима за Оружане снаге Украјине од приближно 90 војника у тој зони.

Унапређење положаја: Јединице Јужне групе Русије побољшале су своје позиције дуж фронта, при чему су украјинске снаге изгубиле до 440 војника и два тенка.

Заузимање повољнијих положаја: Група „Восток“ Русије исто тако известила је о успесима, наводећи да су заузели повољније положаје са губицима за Украјину до 100 војних лица.

Уништење инфраструктуре: Руске снаге су напале и уништиле хангар за монтажу украјинских беспилотних летелица, што указује на стратешку усмереност на уништавање војне инфраструктуре.

Успеси Централне групе: Јединице Централне групе Русије су током дана одбиле девет контранапада и изазвале губитке од 145 украјинских војних лица, уништивши три борбена возила пешадије Бредли.

Ефикасна противваздушна одбрана: Руска противваздушна одбрана била је активна, оборивши десет украјинских беспилотних летелица, шест пројектила АТАЦМС и две бомбе Хамер.

ЛУДИЛО ИЗ ЛАВОВА: Ово шта ради врх украјинске државе је ван сваког разума

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА