Najnovije

RUSKA ARMIJA PRESEKLA SVE KANALE KOMUNIKACIJE: Duž celog fronta se menja slika

Rusko Ministarstvo odbrane iznelo je detalje o nedavnim vojnim operacijama u Ukrajini, prenoseći više značajnih događaja:

Odbijeni kontranapadi: Ruska grupacija trupa „Zapad“ uspešno je odbila pet ukrajinskih kontranapada, sa ukupnim gubicima za Oružane snage Ukrajine od približno 90 vojnika u toj zoni.

Unapređenje položaja: Jedinice Južne grupe Rusije poboljšale su svoje pozicije duž fronta, pri čemu su ukrajinske snage izgubile do 440 vojnika i dva tenka.

Zauzimanje povoljnijih položaja: Grupa „Vostok“ Rusije isto tako izvestila je o uspesima, navodeći da su zauzeli povoljnije položaje sa gubicima za Ukrajinu do 100 vojnih lica.

Uništenje infrastrukture: Ruske snage su napale i uništile hangar za montažu ukrajinskih bespilotnih letelica, što ukazuje na stratešku usmerenost na uništavanje vojne infrastrukture.

Uspesi Centralne grupe: Jedinice Centralne grupe Rusije su tokom dana odbile devet kontranapada i izazvale gubitke od 145 ukrajinskih vojnih lica, uništivši tri borbena vozila pešadije Bredli.

Efikasna protivvazdušna odbrana: Ruska protivvazdušna odbrana bila je aktivna, oborivši deset ukrajinskih bespilotnih letelica, šest projektila ATACMS i dve bombe Hamer.

LUDILO IZ LAVOVA: Ovo šta radi vrh ukrajinske države je van svakog razuma

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA