Најновије

ОПА, ОПОЗИЦИЈО: Можда ипак без бојкота!?

Четврти састанак власти и опозиције о изборним условима и препорукама ОДИХР-а који је трајао од 9 сати јутрос завршен је после 13 сати.

Како је рекла представница "Србије против насиља" Мариника Тепић, не постоји политичка воља за договором, те да се током преговора нису померили ни за милиметар.

Она је додала да ће прозападна опозиција до петка донети заједничку одлуку о томе да ли излазе на изборе.

"Имају још два дана да схвате озбиљност ситуације. За њих су избори најчистији и не постоји никаква миграција бирача... И даље стојимо отворени до наше коначне одлуке у петак да ли ће схватити озбиљност ситуације и да су одговорност и кривица на њиховој страни", рекла је Тепићева.

Састанку су присуствовали представници владајуће коалиције, између осталих, Миленко Јованов (СНС), Снежана Пауновић (СПС), као и представници других странака на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а и представници коалиције "Србија против насиља" Радомир Лазовић, Биљана Ђорђевић (Зелено-леви фронт), Мариника Тепић (Странка слободе и правде), Зоран Лутовац (ДС), Мирослав Алексић (Народни покрет Србије) и други.

Прошли састанак у парламенту представници коалиције "Србија против насиља" су напустили, а данашњи је одржан дан пошто су представници те коалиције послали нови предлог председници парламента Ани Брнабић.

Састанку нису присуствовали представници коалиције НАДА, као ни групе Ми – Снага народа, проф. др Бранимир Несторовић.

Овог пута на консултацијама нису били амерички амбасадор Кристофер Хил и шеф Делегације ЕУ Емануел Жиофре.

Брнабић је јуче на конференцији за новинаре рекла да су захтеви коалиције "Србија против насиља" у супротности са ОДИХР препорукама, а да је њихов ранији захтев, који се тиче обуставе изборних радњи за београдске изборе, противуставан.

Коалиција "Србија против насиља" послала је јуче захтев Ани Брнабић да се двотрећинском већином усвоји уставни закон о изменама и допунама Закона за спровођење Устава како би се сви локални избори одржали у истом дану 2024. године.

Обавестили су је и да су се пре четири дана, 12. априла званично обратили ОЕБС-у са захтевом да та организација посредује поводом, како кажу, постизборне кризе.

Прочитајте ОВДЕ шта је Дачић рекао о Сребреници 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА