Najnovije

OPA, OPOZICIJO: Možda ipak bez bojkota!?

Četvrti sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima i preporukama ODIHR-a koji je trajao od 9 sati jutros završen je posle 13 sati.

Kako je rekla predstavnica "Srbije protiv nasilja" Marinika Tepić, ne postoji politička volja za dogovorom, te da se tokom pregovora nisu pomerili ni za milimetar.

Ona je dodala da će prozapadna opozicija do petka doneti zajedničku odluku o tome da li izlaze na izbore.

"Imaju još dva dana da shvate ozbiljnost situacije. Za njih su izbori najčistiji i ne postoji nikakva migracija birača... I dalje stojimo otvoreni do naše konačne odluke u petak da li će shvatiti ozbiljnost situacije i da su odgovornost i krivica na njihovoj strani", rekla je Tepićeva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici vladajuće koalicije, između ostalih, Milenko Jovanov (SNS), Snežana Paunović (SPS), kao i predstavnici drugih stranaka na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović, Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde), Zoran Lutovac (DS), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije) i drugi.

Prošli sastanak u parlamentu predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" su napustili, a današnji je održan dan pošto su predstavnici te koalicije poslali novi predlog predsednici parlamenta Ani Brnabić.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici koalicije NADA, kao ni grupe Mi – Snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović.

Ovog puta na konsultacijama nisu bili američki ambasador Kristofer Hil i šef Delegacije EU Emanuel Žiofre.

Brnabić je juče na konferenciji za novinare rekla da su zahtevi koalicije "Srbija protiv nasilja" u suprotnosti sa ODIHR preporukama, a da je njihov raniji zahtev, koji se tiče obustave izbornih radnji za beogradske izbore, protivustavan.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" poslala je juče zahtev Ani Brnabić da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama Zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.

Obavestili su je i da su se pre četiri dana, 12. aprila zvanično obratili OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje povodom, kako kažu, postizborne krize.

Pročitajte OVDE šta je Dačić rekao o Srebrenici 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA