Најновије

ФРАНЦУСКИ ПРЕДСЕДНИК ОДЈЕДНОМ НУДИ РУСИЈИ ПРИЈАТЕЉСТВО, ДИЈАЛОГ, ПОМИРЕЊЕ: Шта се крије иза Макронових намера?

Француски председник Емануел Макрон поручио је како жели "стратешку дебату" с Москвом по питању заједничких питања те је притом истакао, што ће недвосмислено добро звучати Кремљу, како би Европа "требала размишљати изван оквира НАТО-а и обновити односе с Русијом".

Маркон и Путин (Фото: Јутјуб)

- Европа мора изградити нова правила, ново поверење и нову сигурност с Русијом, а не само да се слажемо с НАТО-ом. Морамо градити директне односе између Европе и Русије - поручио је Макрон у интервјуу за швајцарску телевизију РТС.

Споменуо је како и даље постоје тачке неслагања између Европе и Москве, нарочито када је реч о Украјини, али такође истиче како Русија има важну улогу у светским догађањима те се због тога не сме подценити.

- Европа треба Русију за решавање битних питања. Треба нам стратешка дебата и зато ћу ове недеље имати још један, дугачак и интензиван разговор с руским председником Владимиром Путином. Постоје неслагања између нас, али можемо радити заједно - рекао је.

Што заправо Макрон овде жели поручити? Који су му мотиви? Одговор не треба тражити између редова јер је он све директно појаснио - "Не би било добро да Русију оставимо Кини", рекао је.

Дакле, о томе се ради. На Западу постоји страх да ће се формирати велики њима конкурентни савез Русије и Кине, а то је нешто што би се сада могло покушати спречити некаквим изласком у сусрет Русији. Колико ће таква тактика имати утицаја, тек ће се видети, но пре неколико дана састанак су одржали руски председник Владимир Путин и кинески председник Си Ђинпинг, те не изгледа да ће се тако лако моћи споља нарушити све чвршћи однос између ове две силе.

Како је војска у рутинској акцији оборила непријатељси дрон сазнајте ОВДЕ

Извор: advance.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА