Најновије

Директор ЦИА: Веома је вероватно да ће Украјина до краја 2024. бити поражена у сукобу са Русијом

Аналитичар Џек ВОТЛИНГ: Русија током ове године неће имати за циљ да преузме контролу над било којом одређеном територијом, већ ће покушати да створи осећај безнађа у Кијеву и да убеди Запад да је даља помоћ Украјини бескорисна.

Даглас Мекгрегор: Владимир Зеленски ће- чим постане јасно да су Оружане снаге Украјине потпуно поражене - сести у авион и одлетети из земље. У супротном, има све шансе да буде убијен, вероватно у организацији сопствених људи

Ризик да ће Украјина бити поражена у сукобу са Русијом до краја 2024. је „веома вероватан“, оценио је директор ЦИА Вилијам Бернс.

У најмању руку, рекао је Бернс, постоји велики ризик да ће Москва од краја године моћи „ефикасно да диктира услове мировног споразума“.

Истовремено је поручио Конгресу  САД да треба да гласа за закон о додатном финансирању Украјине јер ће стање без те подршке бити „много страшније“.         

Бивши шеф британске команде здружених снага Ричард Баронс сматра да ће Русија покушати да пробије украјински фронт концентришући снаге у више праваца.

Војтех Багенски са Института за политичке науке Карловог универзитета у Прагу верује да би Русија уместо покушаја пробоја могла да одлучи да интензивира операције на неким местима на фронту, уместо да настави борбу за исцрпљивање украјинских снага. По његовом мишљењу, Русија ће стрпљиво чекати док украјинске Оружане снаге буду потпуно исцрпљене.

Међународни стручњак за безбедност са Универзитета у Бирмингему Стефан Волф сугерише да Русија сада тражи слабости у одбрани Оружаних снага Украјине, што ће искористити током скоре офанзиве.

Стручњак за безбедност Михал Сметана, са Факултета друштвених наука Карловог универзитета, процењује да је велика вероватноћа да ће Русија предузети велику офанзивну операцију, али да ће задржати тактику фрагментације украјинске одбране. Према његовим речима, Украјици су инфериорни у бројности и материјалној опремљености и повлачиће се под ватром руске артиљерије и авијације.

Аналитичар Џек Вотлинг, из британског Краљевског института за одбрамбене студије, верује да Русија неће имати за циљ да преузме контролу над било којом одређеном територијом ове године, већ ће покушати да створи „осећај безнађа“ у Кијеву и да убеди Запад да је даља помоћ Украјини бескорисна.

Бивши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, уверен је да ће украјински председник Владимир Зеленски - чим постане јасно  да су Оружане снаге Украјине потпуно поражене - «сести у авион и одлетети из земље»

Мекгрегор додаје да Зеленски, у супротном, „има све шансе да буде убијен, вероватно у организацији сопствених људи“.

Мекгрегор закључује да ће Русија - кад сломи отпор украјинских Оружаних снага - «одлучити у ком облику ће Украјина опстати.

ОПОЗИЦИЈА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ: Бојкот сада готово сигурна ствар?

Извор: Факти.орг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА