Најновије

Москва послала одговор на катастрофалну грешку западних сила

Најава ракетних вежби руске војске које су уследиле након, за сада, реторичких, провокација из Велике Британије, Француске и Америке да ће се директно умешати у сукоб у Украјини против Русије је адекватан одговор на њихове претње сагласни су саговорници Спутњика, пуковници у пензији наше војске Љубинко Ђурковић и Сретен Егерић.

Вест и разлог покретања војних вежби потврдио је и саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков уз коментар да је све детаљно наведено у саопштењу Министарства одбране Руске Федерације.

Адекватан одговор

Песков је још рекао да „нема ту шта да се дода“ јер је очигледно реч о изјави господина Макрона и изјави британских званичника коме се придружио и представник америчког Сената, који је говорио о спремности, па чак и о намери да се пошаљу оружани контигенти у Украјину.
„Односно, фактичко постављање војника НАТО-а испред руске војске“, рекао је Песков.
Љубинко Ђурковић пуковник и командант на Кошарама, за Спутњик каже да је Запад направио катастрофалну грешку оваквим провокацијама Русије.

„Велика грешка је направљена још 2014 године када је запад пробудио „руског“ медведа из дубоког сна и натерао га да започне специјалну операцију како би одбранио своје националне интересе,“ каже Ђурковић.
Русија се, додаје наш саговорник, све време вођења специјалне операције труди да својим стрпљењем стави до знања Западу да штеди становништво и инфраструктуру у Украјини, покушавајући да натера Запад да се не играју ватром.

„Односно да не продубљују сукоб са Русијом јер то на крају може да их кошта. Русија је већ сада победник ако мене питате, а самим тим претње Запада које се понављају што у јавној сфери, што у сфери дипломатије и претње кроз обавештајне структуре. Запад покушава да купи време услед недостатка спремности као у технолошко-војној надмоћи тако и у економској,“ каже Ђурковић.

Запад хоће рат

Украјина не схвата, напомиње саговорник Спутњика, да је запад жртвује како би се спремио да у неком коначном разрешењу са Русијом буде бар приближно способан да одговори на руске изазове.

„Међутим, Руси су очигледно принуђени да им ставе до знања да ће на било који покушаји и кораке ка дестабилизацији Русије адекватно одговорити. Сада тренутно, Москва је у сваком погледу од војног преко технолошког арсеналу далеко надмоћнија. Она већ има наоружање пете а можда и шесте генерације, док Запад оличен у НАТО пакту тек сада покушава да свој арсенал из четврте генерације поправе неким новим наоружањем,“ напомиње Ђурковић.

Сретен Егерић пуковник и саветник у српском –руском центру „Мајак“ и потпредседник резервних војних старешина у Новом Саду, објашњава да Руси вежбају оне снаге које могу да адекватно одговоре за случај да некоме падне на памет да рецимо уведе своју ратну морнарицу у Црно море како би подржао нека дејства украјинских снага у неким идејама о контраофанзивама према пре свега Криму.

УХАПШЕН ПРИПАДНИК АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РУСИЈЕ: Јављају западни медији са мало информација

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА