Najnovije

Moskva poslala odgovor na katastrofalnu grešku zapadnih sila

Najava raketnih vežbi ruske vojske koje su usledile nakon, za sada, retoričkih, provokacija iz Velike Britanije, Francuske i Amerike da će se direktno umešati u sukob u Ukrajini protiv Rusije je adekvatan odgovor na njihove pretnje saglasni su sagovornici Sputnjika, pukovnici u penziji naše vojske LJubinko Đurković i Sreten Egerić.

Vest i razlog pokretanja vojnih vežbi potvrdio je i saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov uz komentar da je sve detaljno navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Adekvatan odgovor

Peskov je još rekao da „nema tu šta da se doda“ jer je očigledno reč o izjavi gospodina Makrona i izjavi britanskih zvaničnika kome se pridružio i predstavnik američkog Senata, koji je govorio o spremnosti, pa čak i o nameri da se pošalju oružani kontigenti u Ukrajinu.
„Odnosno, faktičko postavljanje vojnika NATO-a ispred ruske vojske“, rekao je Peskov.
LJubinko Đurković pukovnik i komandant na Košarama, za Sputnjik kaže da je Zapad napravio katastrofalnu grešku ovakvim provokacijama Rusije.

„Velika greška je napravljena još 2014 godine kada je zapad probudio „ruskog“ medveda iz dubokog sna i naterao ga da započne specijalnu operaciju kako bi odbranio svoje nacionalne interese,“ kaže Đurković.
Rusija se, dodaje naš sagovornik, sve vreme vođenja specijalne operacije trudi da svojim strpljenjem stavi do znanja Zapadu da štedi stanovništvo i infrastrukturu u Ukrajini, pokušavajući da natera Zapad da se ne igraju vatrom.

„Odnosno da ne produbljuju sukob sa Rusijom jer to na kraju može da ih košta. Rusija je već sada pobednik ako mene pitate, a samim tim pretnje Zapada koje se ponavljaju što u javnoj sferi, što u sferi diplomatije i pretnje kroz obaveštajne strukture. Zapad pokušava da kupi vreme usled nedostatka spremnosti kao u tehnološko-vojnoj nadmoći tako i u ekonomskoj,“ kaže Đurković.

Zapad hoće rat

Ukrajina ne shvata, napominje sagovornik Sputnjika, da je zapad žrtvuje kako bi se spremio da u nekom konačnom razrešenju sa Rusijom bude bar približno sposoban da odgovori na ruske izazove.

„Međutim, Rusi su očigledno prinuđeni da im stave do znanja da će na bilo koji pokušaji i korake ka destabilizaciji Rusije adekvatno odgovoriti. Sada trenutno, Moskva je u svakom pogledu od vojnog preko tehnološkog arsenalu daleko nadmoćnija. Ona već ima naoružanje pete a možda i šeste generacije, dok Zapad oličen u NATO paktu tek sada pokušava da svoj arsenal iz četvrte generacije poprave nekim novim naoružanjem,“ napominje Đurković.

Sreten Egerić pukovnik i savetnik u srpskom –ruskom centru „Majak“ i potpredsednik rezervnih vojnih starešina u Novom Sadu, objašnjava da Rusi vežbaju one snage koje mogu da adekvatno odgovore za slučaj da nekome padne na pamet da recimo uvede svoju ratnu mornaricu u Crno more kako bi podržao neka dejstva ukrajinskih snaga u nekim idejama o kontraofanzivama prema pre svega Krimu.

UHAPŠEN PRIPADNIK AMERIČKE VOJSKE NA TERITORIJI RUSIJE: Javljaju zapadni mediji sa malo informacija

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA