Najnovije

HAOS U UKRAJINI! Kijev preduzima očajničke mere zbog ruskog napredovanja prema Harkovu

U aprilu je predsednik Ukrajine potpisao zakon kojim se pooštravaju mere mobilizacije.

Ukrajina je prinuđena da izvrši strogu mobilizaciju u zemlji zbog pada morala među stanovništvom, što je posledica loših pozicija vojske na frontu, a napredovanje ruske ofanzive u pravcu Harkova nateralo je i ukrajinskog predsednika da prekine međunarodnu turneju, piše "Pais".

"Poteškoće Kijeva u pronalaženju novih trupa, što je rezultat umora i slabljenja morala stanovništva, primorale su vladu da intenzivira svoju sve nepopularniju kampanju regrutovanja", navodi se u tekstu.

"Pais" primećuje da ruska ofanziva u pravcu Harkova pokazuje ogromnu nesrazmeru između njenog vojnog uspona i umora Ukrajine.

"Pokazujući svoju moć, Rusija je primorala predsednika Vladimira Zelenskog da prekine međunarodnu turneju, tokom koje je trebalo da poseti Španiju i Portugaliju", objašnjava autor teksta.

Ukrajina je u ratnom stanju od 24. februara 2022. godine, sledećeg dana Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima između 18 i 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje tokom vanrednog stanja.

U aprilu je predsednik Ukrajine potpisao zakon kojim se pooštravaju mere mobilizacije. Dokument uvodi elektronske pozive, obavezno ažuriranje podataka u vojnim matičnim službama i ozbiljne sankcije protiv regruta.

DODIK: Srbi u RS nemaju budućnost bez statusnog priključenja Srbiji

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA