Најновије

ПРИЗНАЊЕ НАПАДАЧА НА "КРОКУС СИТИ": Кренули смо у Кијев по награду

Оптужени у случају терористичког напада у „Крокус сити холу“ на саслушањима су признали да су након напада намеравали да оду у Кијев по награду, саопштио је Истражни комитет Русије.

„Оптужени за терористички напад су приликом првобитног давања исказа, током накнадних испитивања и других истражних радњи у којима су учествовали саопштили да је њихове акције, како у фази припреме, тако и након оружаног напада у 'Крокус сити холу', преко Телеграма гласовним порукама координирао мушкарац који им се представио под псеудонимом“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, према инструкцијама координатора, терористи су након почињеног злочина „аутомобилом кренули у правцу руско-украјинске границе са намером да је пређу и стигну у Кијев како би добили обећану награду“.

„Истрага наставља да спроводи низ истражних радњи и оперативних мера у циљу провере умешаности представника украјинских обавештајних служби у организацију и финансирање терористичког напада“, наводи Истражни комитет Русије.

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта погинуле су 143 особе. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворицу терориста. Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину. Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја.

Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија. Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.

НАТО СЕ ПРИПРЕМА ЗА СУКОБ НЕСАГЛЕДИВИХ РАЗМЕРА: Европа мора бити спремна

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА