Najnovije

PRIZNANJE NAPADAČA NA "KROKUS SITI": Krenuli smo u Kijev po nagradu

Optuženi u slučaju terorističkog napada u „Krokus siti holu“ na saslušanjima su priznali da su nakon napada nameravali da odu u Kijev po nagradu, saopštio je Istražni komitet Rusije.

„Optuženi za teroristički napad su prilikom prvobitnog davanja iskaza, tokom naknadnih ispitivanja i drugih istražnih radnji u kojima su učestvovali saopštili da je njihove akcije, kako u fazi pripreme, tako i nakon oružanog napada u 'Krokus siti holu', preko Telegrama glasovnim porukama koordinirao muškarac koji im se predstavio pod pseudonimom“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prema instrukcijama koordinatora, teroristi su nakon počinjenog zločina „automobilom krenuli u pravcu rusko-ukrajinske granice sa namerom da je pređu i stignu u Kijev kako bi dobili obećanu nagradu“.

„Istraga nastavlja da sprovodi niz istražnih radnji i operativnih mera u cilju provere umešanosti predstavnika ukrajinskih obaveštajnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada“, navodi Istražni komitet Rusije.

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta poginule su 143 osobe. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista. Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija. Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

NATO SE PRIPREMA ZA SUKOB NESAGLEDIVIH RAZMERA: Evropa mora biti spremna

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA