Najnovije

Žestoka rasprava u „Utisku nedelje“: Stefanović – da ste imali časne namere izašli biste na izbore u decembru, Manojlović mu odbrusio

Kandidat za gradonačelnika Pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović ocenio je večeras da se neizlaskom na izbore 2. juna vlastima u Beogradu daje legitimitet da ruše Sajam, dok je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio da se upravo učešćem na izborima daje legitimitet vlasti SNS.

Stefanović je zamerio Manojloviću da bi on, da je imao časne namere u politici, izašao na izbore u decembru, dok je Manojlović na to odgovorio da se opozicija, koja ne izlazi na izbore, ponaša kao ožalošćena porodica koja čeka da sada sve propadne da bi se stvari vratile na staro.

„Odukom dela stranaka da izađu, bojkot kao koncept ne postoji. Jedino logično je da svi sada izađu bez obzira što smo razočarani. To je jedini način da sprečimo epsku pljačku kao što je EXPO. Ako izađemo, teramo režim u pljačku. Teza da dajemo legalitet ako izađemo nije tačna. Pravnici kažu da nema dela ako nema tela.

Ako ne izađete, oni imaju pun legitimitet da ruše Sajam i rade šta hoće. Autokrata vam nikada neće dati demokratske uslove. Mi demokratske uslove nismo imali i nećemo ih dobiti“, istakao je u „Utisku nedelje“ Manojlović, čiji je pokret „Kreni-promeni“ odlučio da 2. juna izađe na beogradske izbore, kao i na lokalne izbore u više gradova u Srbiji.

PUCA NAJVAŽNIJA UKRAJINSKA LINIJA: Ruska armija vrlo blizu ogromne pobede, a onda kreće ubrzanje

Borko Stefanović, čija Stranka slobode i pravde se zalaže za neizlazak na birališta,  je, sa druge strane, ustvrdio suprotno, odnosno da nema vremena da se sprovedu preporuke ODIHR-a i da se izlaskom na izbore vređaju ljudi koji se mesecima bore za izborne uslove.

„Treba da izađemo i bacimo u vodu svu svoju borbu i štrajk glađu. Kažemo im da idemo da se borimo, kao da ovo do sada nije bila borba. Nemojte da vređamo ljude koji su uložili mnogo u tu borbu. Izlazak znači da nisu bitni izborni uslovi. Ne volim priču da nije važno ko je kriv, mislim da je sada važno da se kaže ko je kriv  za ovu situaciju zbog budućnosti naše borbe za izborne uslove“ naveo je Stefanović.

On je Manojloviću rekao da bi da je imao časne namere izašao na izbore u decembru.

„Ovde da se izvinite Mariniki, Jeleni i Danijeli“

„Pozivam vas ovde da se izvinite zato što ste rekli da su Marinika Tepić, Jelena Milošević i Danijela Grujičić štajkovale glađu jer ih je neko instruirao na to da bi obezbedio sebi poslanički mandat“ rekao je Stefanović obraćajući se Manojloviću navodeći da je time aludirao na Dragana Đilasa.

Na to je Manojlović primetio da „i Vojislav Šešelj ovih dana traži da se on izvinjava zbog nečega što nije rekao“, kao i Stefanović večeras koji, kako je rekao, navodi kao njegove citate nešto što nije rekao.

Stefanović je insistirao i na tome da Manojlović odgovori da li je „njegov neformalni savetnik“ sudija Petrov iz Ustavnog suda (Vladan Petrov op.autora) blizak naprednjacima, što je Manojlović negirao.

Tokom čitave emisije trajala je rasprava između Manojlovića i Stefanovića, da bi u jednom trenutku lider „Kreni -Promeni“ zamerio Stefanoviću „da se koristi Šešeljevim metodama i upadicama“.

DODIK SPREMA RAZLAZ SA BIH: Ima i jaku poruku za Vučića, traži zvaničnu podršku

Izvor: Nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA