Најновије

Жестока расправа у „Утиску недеље“: Стефановић – да сте имали часне намере изашли бисте на изборе у децембру, Манојловић му одбрусио

Кандидат за градоначелника Покрета "Крени-промени" Саво Манојловић оценио је вечерас да се неизласком на изборе 2. јуна властима у Београду даје легитимитет да руше Сајам, док је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић оценио да се управо учешћем на изборима даје легитимитет власти СНС.

Стефановић је замерио Манојловићу да би он, да је имао часне намере у политици, изашао на изборе у децембру, док је Манојловић на то одговорио да се опозиција, која не излази на изборе, понаша као ожалошћена породица која чека да сада све пропадне да би се ствари вратиле на старо.

„Одуком дела странака да изађу, бојкот као концепт не постоји. Једино логично је да сви сада изађу без обзира што смо разочарани. То је једини начин да спречимо епску пљачку као што је ЕXПО. Ако изађемо, терамо режим у пљачку. Теза да дајемо легалитет ако изађемо није тачна. Правници кажу да нема дела ако нема тела.

Ако не изађете, они имају пун легитимитет да руше Сајам и раде шта хоће. Аутократа вам никада неће дати демократске услове. Ми демократске услове нисмо имали и нећемо их добити“, истакао је у „Утиску недеље“ Манојловић, чији је покрет „Крени-промени“ одлучио да 2. јуна изађе на београдске изборе, као и на локалне изборе у више градова у Србији.

ПУЦА НАЈВАЖНИЈА УКРАЈИНСКА ЛИНИЈА: Руска армија врло близу огромне победе, а онда креће убрзање

Борко Стефановић, чија Странка слободе и правде се залаже за неизлазак на биралишта,  је, са друге стране, устврдио супротно, односно да нема времена да се спроведу препоруке ОДИХР-а и да се изласком на изборе вређају људи који се месецима боре за изборне услове.

„Треба да изађемо и бацимо у воду сву своју борбу и штрајк глађу. Кажемо им да идемо да се боримо, као да ово до сада није била борба. Немојте да вређамо људе који су уложили много у ту борбу. Излазак значи да нису битни изборни услови. Не волим причу да није важно ко је крив, мислим да је сада важно да се каже ко је крив  за ову ситуацију због будућности наше борбе за изборне услове“ навео је Стефановић.

Он је Манојловићу рекао да би да је имао часне намере изашао на изборе у децембру.

„Овде да се извините Мариники, Јелени и Данијели“

„Позивам вас овде да се извините зато што сте рекли да су Мариника Тепић, Јелена Милошевић и Данијела Грујичић штајковале глађу јер их је неко инструирао на то да би обезбедио себи посланички мандат“ рекао је Стефановић обраћајући се Манојловићу наводећи да је тиме алудирао на Драгана Ђиласа.

На то је Манојловић приметио да „и Војислав Шешељ ових дана тражи да се он извињава због нечега што није рекао“, као и Стефановић вечерас који, како је рекао, наводи као његове цитате нешто што није рекао.

Стефановић је инсистирао и на томе да Манојловић одговори да ли је „његов неформални саветник“ судија Петров из Уставног суда (Владан Петров оп.аутора) близак напредњацима, што је Манојловић негирао.

Током читаве емисије трајала је расправа између Манојловића и Стефановића, да би у једном тренутку лидер „Крени -Промени“ замерио Стефановићу „да се користи Шешељевим методама и упадицама“.

ДОДИК СПРЕМА РАЗЛАЗ СА БИХ: Има и јаку поруку за Вучића, тражи званичну подршку

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА