Најновије

АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Нуклеарни рат између САД и Русије се приближава

Пензионисани професор руских студија и историје на Принстону, Стивен Ф. Коен, упозорио је да се нуклеарни рат између Русије и Запада ближи.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Пентагон је објавио да ће учетворостручити број војних снага САД и НАТО-а у државама на граници са Русијом. Такав потез ће дефинитивно изазвати јак одговор Русије. Мејнстрим медији и америчка председничка кампања игноришу ову озбиљну међународну дилему. Међутим, то игнорисање би могло да доведе до потенцијалног нуклеарног сукоба, а самим тим и рата. Стивен Ф. Коен сматра да ће слање додатне војске и оружја близу руске границе довести до новог Хладног рата. Он је навео да такав потез нико није направио у модерној историји, осим нацистичке Немачке када је нападала Совјетски савез. Русија ће сигурно одреаговати, вероватно премештањем своје војске и свог оружја, а понајвише пројектила и тактичког нуклеарног оружја. Коен упозорава да се између САД и Русије тренутно води опасна трка нуклеарног наоружавања која би могла само да се погорша. Коен наводи и да ће одлука Обамине администрације о повећању снага поништити преговоре између секретара државе Керија и руског министра спољних послова Лаврова о сарадњи по питању украјинске и сиријске кризе, али и подели Европе. Коен изражава жаљење због тога што се тренутни развој догађаја не појављује у америчким медијима и што се о њему јавно не расправља од стране тренутних председничких кандидата. Он је навео да никада раније тако озбиљна међународна ситуација није игнорисана током америчке председничке кампање. Коен верује да је разлог за то чињеница да је за украјинску кризу из новембра 2013. године окривљена само „агресија“ руског председника Путина.
Прочитајте још:ДАВУТОГЛУ УДАРИО ПО РУСИМА: „Они који помажу Асада чине ратне злочине!“КОНАШЕНКОВ: Турска интензивно припрема агресију на СиријуАМЕРИЧКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Ми одлучујемо да ли ћете и када укинути санкције Русији!
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА