Најновије

ДОДИК: Кад год су Американци ту, испостави се да се нешто битно за њих дешава

Председник Републике Српске реаговао на посету помоћника америчког државног секретара Ентонија Блинкена.

Милорад Додик (Фото: Председништво РС)

У последњих неколико година гледамо праву инвазију америчких представника у БиХ, који покушавају да нам објасне како треба да живимо и функционишемо, јер ето, они то знају боље од нас, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Како напомиње, на свим састанцима у пуном капацитету позиције на којој се налазио, увек је представљао и бранио интерес српског народа, али и настојао да изнесе став Републике Српске да жели да очува дејтонску БиХ, која је једина прихватљива за Бањалуку.

"Годинама слушамо исте оптужбе, које су бесмислене и немају никакву сврху осим да се бошњачкој страни обезбеди боља позиција и доминација над друга два конститутивна народа", наводи Додик.

Додаје да је Република Српска увек за дијалог са свим странама, али и да нису, ни наивни, ни луди да не виде шта стоји иза оптужби на рачун Српске.

"Кад год су Американци ту, испостави се да се нешто битно за њих дешава. Сад треба да верујемо да је њима већи проблем Српска, него амерички гас који желе у Федерацији. Сврху своје посете најавили су већ раније и то писмом министру спољних послова, а сада сви треба да се претварамо да нисмо прочитали садржај тог писма и да ће та добра Америка доћи и научити нас заједништву и јединству. Да слушамо исте приче о очувању територијалног интегритета и суверенитета од оних који сувереност БиХ угрожавају својим свакодневним нападима на Дејтонски споразум", напомиње Додик.

Поручује да не постоји никаква сецесионистичка реторика.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА