Najnovije

DODIK: Kad god su Amerikanci tu, ispostavi se da se nešto bitno za njih dešava

Predsednik Republike Srpske reagovao na posetu pomoćnika američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo RS)

U poslednjih nekoliko godina gledamo pravu invaziju američkih predstavnika u BiH, koji pokušavaju da nam objasne kako treba da živimo i funkcionišemo, jer eto, oni to znaju bolje od nas, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kako napominje, na svim sastancima u punom kapacitetu pozicije na kojoj se nalazio, uvek je predstavljao i branio interes srpskog naroda, ali i nastojao da iznese stav Republike Srpske da želi da očuva dejtonsku BiH, koja je jedina prihvatljiva za Banjaluku.

"Godinama slušamo iste optužbe, koje su besmislene i nemaju nikakvu svrhu osim da se bošnjačkoj strani obezbedi bolja pozicija i dominacija nad druga dva konstitutivna naroda", navodi Dodik.

Dodaje da je Republika Srpska uvek za dijalog sa svim stranama, ali i da nisu, ni naivni, ni ludi da ne vide šta stoji iza optužbi na račun Srpske.

"Kad god su Amerikanci tu, ispostavi se da se nešto bitno za njih dešava. Sad treba da verujemo da je njima veći problem Srpska, nego američki gas koji žele u Federaciji. Svrhu svoje posete najavili su već ranije i to pismom ministru spoljnih poslova, a sada svi treba da se pretvaramo da nismo pročitali sadržaj tog pisma i da će ta dobra Amerika doći i naučiti nas zajedništvu i jedinstvu. Da slušamo iste priče o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta od onih koji suverenost BiH ugrožavaju svojim svakodnevnim napadima na Dejtonski sporazum", napominje Dodik.

Poručuje da ne postoji nikakva secesionistička retorika.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA