Најновије

"ДУША ОД РЕАЛИСТЕ" И ПОШТЕЊАЧИНА: Да сам ја премијер не бих гласао против Приштине у СЕ

Да сам ја и даље премијер Црне Горе, званична Подгорица не би гласала против чланства тзв. Косова у Савету Европе, изјавио је некадашњи црногорски премијер Дритан Абазовић за "Еуроњуз Албанија".

Гласање представнице Црне Горе у Одбору за политику и демократију Парламентарне скупштине Савета Европе против Приштине одражава нову реалност већине у Црној Гори, додаје он.

"Током мог мандата, ми смо у потпуности подржавали Косово, али ово је нова реалност. То се дешава зато што већину стварају странке које не деле исту визију, програме и вредности. Они мисле да то може да функционише, ја кажем супротно", рекао је Абазовић.

Упитан о недостатку конкретних резултата у дијалогу Београда и Приштине, Абазовић је апеловао на обе стране да буду конкретне.

"Изгубили смо 20 година, не можемо да чекамо још 20. Подржавам проналажење коначног споразума између Србије и Косова и позивам обе стране, владе, лидере да седну заједно и пронађу решење за будућност оних људи који своје животе виде у региону", закључио је Абазовић.

Подсетимо, Влада Црне Горе под управом Абазовића прошле године подржала је чланство Приштине у Савету Европе када се одлучивало о томе да ли ће организација уопште разматрати захтев тзв. Косова за чланство.

Погледајте ОВДЕ ударе руског Урагана код Угледара

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА