Najnovije

"DUŠA OD REALISTE" I POŠTENJAČINA: Da sam ja premijer ne bih glasao protiv Prištine u SE

Da sam ja i dalje premijer Crne Gore, zvanična Podgorica ne bi glasala protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope, izjavio je nekadašnji crnogorski premijer Dritan Abazović za "Euronjuz Albanija".

Glasanje predstavnice Crne Gore u Odboru za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope protiv Prištine odražava novu realnost većine u Crnoj Gori, dodaje on.

"Tokom mog mandata, mi smo u potpunosti podržavali Kosovo, ali ovo je nova realnost. To se dešava zato što većinu stvaraju stranke koje ne dele istu viziju, programe i vrednosti. Oni misle da to može da funkcioniše, ja kažem suprotno", rekao je Abazović.

Upitan o nedostatku konkretnih rezultata u dijalogu Beograda i Prištine, Abazović je apelovao na obe strane da budu konkretne.

"Izgubili smo 20 godina, ne možemo da čekamo još 20. Podržavam pronalaženje konačnog sporazuma između Srbije i Kosova i pozivam obe strane, vlade, lidere da sednu zajedno i pronađu rešenje za budućnost onih ljudi koji svoje živote vide u regionu", zaključio je Abazović.

Podsetimo, Vlada Crne Gore pod upravom Abazovića prošle godine podržala je članstvo Prištine u Savetu Evrope kada se odlučivalo o tome da li će organizacija uopšte razmatrati zahtev tzv. Kosova za članstvo.

Pogledajte OVDE udare ruskog Uragana kod Ugledara

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA