Најновије

Драган Ђилас: Нико из опозиције нема везе са објављивањем читуље за Александра Вучића

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да нико из опозиције нема везе са објављивањем читуље за председника Србије Александра Вучића на друштвеним мрежама, и да то осуђује.

 „Наравно да нико из опозиције нема везе са објављивањем читуље за А. Вучића. И наравно да то осуђујем. Видим да се сви функционери СНС-а изређаше са нападом на мене и целу опозицију због ове читуље. Не сећам се да је ико кд њих реаговао када је објављена читуља за Маринику“, навео је Ђилас на друштвеној мрежи X.

Лидер ССП-а притом је подсетио и на шовинистичку фотомонтажу умрлице за потпредседницу те странке, Маринуку Тепић, која је својевремено циркулисала друштвеним мрежама.

Подсетимо, главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић наложио је јуче Основном јавном тужилштву у Младеновцу да у сарадњи са полицијом хитно идентификује творце такозване умрлице председника Вучића, која је, како се сумња, излепљена на територији ове општине.

Посебном одељењу за високотехнолошки криминал је наложено да идентификује особе које су ову „умрлицу“ делиле на друштвеним мрежама.

Председница Скупштине Србије и висока функционерка СНС-а, Ана Брнабић, јуче је на X-у навела да је објављивање умрлице за Александра Вучића на друштвеним мрежама „резултат политике Ђиласове ‘Србије против насиља'“ и да ће, како је навела, „озбиљно болесне и дубоко поремећене особе које ово раде“ добити одговор на изборима у Београду, 2. јуна.

У лажној умрлици која је објављена на друштвеним мрежама, а наводно је лепљена и у Младеновцу, наводи се да је председник преминуо данас, 26. марта, а да ће се сахрана одржати 1. априла.

Лажну умрлицу редом су осудили и функционери Спрске напредне странке (СНС), коалициони партнери, као и министри у влади. Потпредседница Главног одбора СНС Ирена Вујовић је за умрлицу оптужил коалицију Србија против насиља, а слично су учинили и други напредњаци сваљујући кривицу на опозицију.

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ИЗ ЛОНДОНА: Издржали би само два месеца у борбама са руском војском

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА