Najnovije

Dragan Đilas: Niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za Aleksandra Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, i da to osuđuje.

 „Naravno da niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za A. Vučića. I naravno da to osuđujem. Vidim da se svi funkcioneri SNS-a izređaše sa napadom na mene i celu opoziciju zbog ove čitulje. Ne sećam se da je iko kd njih reagovao kada je objavljena čitulja za Mariniku“, naveo je Đilas na društvenoj mreži X.

Lider SSP-a pritom je podsetio i na šovinističku fotomontažu umrlice za potpredsednicu te stranke, Marinuku Tepić, koja je svojevremeno cirkulisala društvenim mrežama.

Podsetimo, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović naložio je juče Osnovnom javnom tužilštvu u Mladenovcu da u saradnji sa policijom hitno identifikuje tvorce takozvane umrlice predsednika Vučića, koja je, kako se sumnja, izlepljena na teritoriji ove opštine.

Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal je naloženo da identifikuje osobe koje su ovu „umrlicu“ delile na društvenim mrežama.

Predsednica Skupštine Srbije i visoka funkcionerka SNS-a, Ana Brnabić, juče je na X-u navela da je objavljivanje umrlice za Aleksandra Vučića na društvenim mrežama „rezultat politike Đilasove ‘Srbije protiv nasilja'“ i da će, kako je navela, „ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade“ dobiti odgovor na izborima u Beogradu, 2. juna.

U lažnoj umrlici koja je objavljena na društvenim mrežama, a navodno je lepljena i u Mladenovcu, navodi se da je predsednik preminuo danas, 26. marta, a da će se sahrana održati 1. aprila.

Lažnu umrlicu redom su osudili i funkcioneri Sprske napredne stranke (SNS), koalicioni partneri, kao i ministri u vladi. Potpredsednica Glavnog odbora SNS Irena Vujović je za umrlicu optužil koaliciju Srbija protiv nasilja, a slično su učinili i drugi naprednjaci svaljujući krivicu na opoziciju.

ŠOKANTNO PRIZNANJE IZ LONDONA: Izdržali bi samo dva meseca u borbama sa ruskom vojskom

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA