Najnovije

Dodik: Odnosi Srpske i Srbije će jačati!

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da će nakon njegove pobede na proteklim izborima, odnosno ostanka na poziciji entitetskog lidera, odnosi Srpske i Srbije još više napredovati, uz akcenat na političkoj i ekonomskoj saradnji u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama.
Dodik igra basket (Foto: JuTjub)

Dodik igra basket (Foto: JuTjub)

Politička saradnja, naglasio je Dodik, posebno će se ogledati u sprovođenju dosadašnje politike nepriznavanja Kosova i Metohije od Bosne i Hercegovine. "Raspolažemo informacijom da bi Mladen Ivanić odlaskom u Predsedništvo BiH mogao da to poremeti, ali tu smo da to sprečimo", prenose lokalni mediji Dodikovu izjavu "Euroblicu".
Pročitajte još:Morales: San mi je restoran u kojem konobarišem kao bivši predsednik
Entitetski novi-stari predsednik je precizirao da će u privrednoj i u ekonomskoj saradnji sa Srbijom prioritet biti gradnja mosta na Drini, kao i zajednički nastup kompanija iz Srpske i Srbije na stranim tražištima. Istakavši da akcenat treba da bude i na zajedničkom napretku Srpske i Srbije ka Evropskoj uniji, uz istovremeno održavanje odnosa s Rusijom, Dodik navodi da je posebno zadovoljan zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu što će, kaže, biti prilika za njihov ponovni susret. Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH aktuelni predsednik RS Dodik ostaje na toj funkciji i u narednom mandatu. Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je osvojio 264.051 glasova, odnosno 47,10 odsto, dok je Dodikov protivkandidat Ognjen Tadić iz Saveza za promene imao 253.211 glasova, odnosno 45,16 procenata. Podaci koje je juče iznela Komisija ukazuju i da će novi članovi Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda biti Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ BiH) i Mladen Ivanić iz Saveza za promene koji je u izbornoj trci nadmašio kandidatkinju iz SNSD Željku Cvijanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA