Najnovije

BAJDENU ODUZETO 20 ELEKTORSKIH GLASOVA! Požurio sa proglašenjem pobede

Od preliminarnog rezultata DŽoa Bajdena, oduzeto je 20 izbornih glasova i "oduzeta" mu je pobeda na američkim predsedničkim izborima. Demokratski kandidat sada ima 259 glasova, 11 manje nego što je potrebno za pobedu, prema agregatoru političkih anketa RealClearPolitics.

Američki izbori (Ilustracija: Pixabay)

Prema interaktivnoj proračunskoj tabeli na veb stranici portala, od Bajdenovog preliminarnog rezultata oduzeto je 20 elektorskih glasova u Pensilvaniji. Istovremeno, njegov protivkandidat, aktuelni američki predsednik Donald Tramp, do sada ima 214 glasova.

Tako se Pensilvanija pridružila Arizoni, Aljasci, DŽordžiji i Severnoj Karolini, za koje se smatra da su „oscilirajuće“ države. Trenutno Pensilvanija ima 97 odsto prebrojanih glasova, Bajden zadržava vođstvo sa 49,8 odsto i Tramp sa 49,1 odsto glasova.

Trampov tim već je pokrenuo tužbe u Arizoni i Pensilvaniji da bi dokazalo „izbornu prevaru“. Izjave su se odnosile na nepravilnosti u brojanju glasačkih listića predatih poštom. Prema Trampovim rečima, principi transparentnosti nisu poštovani pri takvom glasanju.

Demokrata DŽo Bajden proglasio se izabranim za predsednika Sjedinjenih Država 7. novembra. Prema različitim procenama, dobio je od 273 do 290 elektorskih glasova od potrebnih 270. Tramp je odgovorio rekavši da se njegovom rivalu žuri da se nazove novim liderom.

Kako je Tramp pobedio u Severnoj Karolini, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA