Najnovije

Šarović: Šešelj se neće vraćati u Hag, neka Vučić misli o tome!

BEOGRAD-  Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Hag, a za dalje poteze treba pitati predsednika Nikolića i premijera Vučića, kaže zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.
Šarović (Foto: SRS)

Šarović (Foto: SRS)

"On (Šešelj) je svoj posao u Hagu završio. Kako će i šta će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića", kazao je Šarović agenciji Beta povodom zahteva Tužilaštva Haškog tribunala da raspravno veće vrati optuženog Šešelja s privremene slobode u Srbiji. Šarović je ocenio da je konstataciju Tuzilaštva kako je Šešelj "potkopao duh odluke o privremenom oslobađanju" smešna. "Taj koji je formulisao takvu konstataciju nema veze sa pravom, on mora da je završavao fakultet zajedno sa Tomislavom Nikolićem", kazao je Šarović. U podnesku Tužilaštvo konstatuje da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, "iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija.
Pročitajte još:Policija traga za aktivistima Srbske akcije zbog delenja letaka
Tužilaštvo zahteva da ta odluka bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Hag i da se, potom održi rasprava o njegovom zdravstenom stanju i uslovima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen. Vojislav Šešelj je nakon gotovo 12 godina provedenih u Hagu, bez zvanične presude, 12. novembra došao u Srbiju, a na osnovu odluke raspravnog veća Tribunala. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA