Najnovije

OPŠTE RASULO: Ukrajinci pešice beže sa položaja, ostavili sve za sobom - Rusi objavili snimke

Oružane snage Ukrajine izgubile su kontrolu nad selom Lastočkino zapadno od Avdejevke. U selu se vijore ruske zastave; ali Ukrajinci odbijaju da priznaju svoj poraz.

25. februara je portparol grupe ukrajinskih trupa „Tavrija“ zvanično proglasio povlačenje Oružanih snaga Ukrajine na „zapadnu periferiju Lastočkina na neke unapred pripremljene odbrambene linije“.

Zaista, ruska vojska nastavlja operaciju čišćenja kako bi osigurala svoje uporište u selu. Deminiranje naselja je u toku. Rusko Ministarstvo odbrane takođe tek treba da zvanično potvrdi kontrolu nad Lastočkinom. Ruski vojni zvaničnici obično proglašavaju pobedu nakon što neko naselje dođe pod njihovu punu kontrolu.

Operacija čišćenja može da potraje još neko vreme, ali snimak iz Lastočkina potvrđuje da ukrajinska vojna komanda nije uspela da obezbedi evakuaciju ukrajinskih vojnika iz sela. Ukrajinski vojnici su bili primorani da pobegnu iz sela peške:

Neki su imali više sreće da nađu Bredlija da pobegne, ali su takođe bili pod ruskom vatrom:

Ukrajinska vojna komanda nije naučila lekciju svog poraza u Avdejevki. Komanda Ukrajinaca i dalje pokušava da uveri javnost da je oficirima stalo do svojih vojnika. Navodno su prinuđeni da se povuku iz gradova na neke „pripremljene povoljnije pozicije“ da bi „spasili živote ukrajinskih vojnika“. U stvari, ukrajinske trupe pešice beže sa svojih vojnih položaja, bežeći iz izgubljenih naselja pod ruskom vatrom. Rusko napredovanje u regionu omogućilo je da pokaže najteže gubitke ukrajinske vojske kao rezultat njihovog nedavnog „organizovanog povlačenja“ iz Avdejevke.

RUSKE TRUPE SPREMAJU SILAN JURIŠ: Do sada avijacija i artiljerija nije pripremala teren do ove mere

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA