Najnovije

Vučić: Nećemo hapsiti Šešelja na prepad

BEOGRAD - Sednica Predsedništva SNS održana je danas sa početkom u 16 časova. Posle sednice, premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima i naglasio da lidera SRS, Vojislava Šešelja, neće hapsiti na prepad.
Aleksandar Vučić (Foto: Vikipedija)

Aleksandar Vučić (Foto: Vikipedija)

"Mi čekamo da vidimo kako je zdravstveno stanje gospodina Šešelja, mi vodimo računa o svim građanima. Čekamo da vidimo kompletnu proceduru. Polako. Ako mislite da će biti hapšenja na prepad, to se neće desiti", naveo je Vučić. Premijer je istakao je iznenađen odlukom Haškog Tribunala o povratku Šešelja u pritvornu jedinicu, ali je naveo da se svakako radi o političkoj odluci. "Poštovaćemo sve što radi i njegovu neodgovornost, kao dobri domaćini, kao ljudi koji brinu o svojim građanima. Oni su doneli odluku, koju je tada samo Vulin pogodio. Rušenje Vlade, njenog rejtinga i SNS je bio cilj. Kako je on to znao, ne znam", istakao je premijer.
Pročitajte još:Šarić: Nisam švercovao kokain – montirala mi bivša vlast!Ukinuta presuda „Šakalima“ – krečili plafon ljudskim mozgovima!
Vučić je najavio da će 17. aprila biti održana sednica Glavnog odbora, kada će se doneti sve najvažnije odluke i razmatrati sve što je prethodno učinjeno. Žalbeno veće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom veću da momentalno opozove odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak. Šešelj je raugujući na tu odluku izjavio da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio od kada se vratio u Beograd. "Da vidimo kako će sada da me hapse", rekao je Šešelj i dodao da se nalazi u sedištu radikala, te da obavlja stranačke poslove. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA