Najnovije

NAŠA BRAĆA RUSI: Uz sve svoje muke u Donjecku govore o srpskim žrtvama na Kosmetu (FOTO)

DONJECK – U galeriji u Donjecku organizovana je o izložba stradanju Srba tokom NATO agresije i u kasnijim pogromima tokom okupacije Kosova i Metohije.  Slične izložbe su organizovane u više manjih mesta u Novorusiji dok je glavna izložba do juče trajala u Donjecku. Sponzor izložbe bio je proslavljeni ruski režiser Nikita Mihalkov.
(Foto: Fejsbuk)

(Foto: Fejsbuk)

Izložbu su obišli i pripadnici jedinice u kojoj je sprski snajperista Dejan Berić. Berić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je izložba produžena za jedan dan kako bi je i njegova jedinica videla jer su predhodno bili na terenu. Posetu galeriji obeležili su zajedničkim fotografisanjem. – Na slikama su momci iz moje jedinice. Izložba je završila juče ali smo mi bili na terenu , tako da nismo stigli na vreme. Međutim direktorka galerije je dozvolila da ostane još jedan dan izloženo kako bi momci mogli da vide. Izlozba govori o stradanju Srbije od NATO zlikovaca. Autor izložbe je sam bio u Srbiji u to vreme i slikao stradanje srpskog naroda. Uz njegovu pomoć izložba je stigla do Donjecka i ovde se veoma , veoma mnogo ljudi upoznalo sa dešavanjima u Srbiji u vreme 1999 – napisao je Berić. Osim Berića izložbu je obišao i Srbin sa američkim državljanstvom Zak Novak, dok su ostali Srbi dobrovoljci u DNR tada bili na položajima. On kaže da su sve fotografije sa izložbe su poklonjena njegovoj brigadi i da će biti izložena u Štabu.
Pročitajte još:(INTERVJU) DEJAN BERIĆ: Ako se ne probudite na vreme ostaćemo i bez te Srbije koju sad imamoDvadesetogodišnjak koji se vratio iz Novorusije: To je kvalitetno iskustvo
Izvor: Oslobođenje

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA