Najnovije

DAČIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO ZAPADNJAKE: Rešili ste Bin Ladena, a ne možete Kurtija!? (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da međunarodna zajednica nema rešenje za kosovskog premijera Aljbina Kurtija, rekao je da Beograd od međunarodne zajednice očekuje stav koji je u interesu dijaloga, odnosno u interesu davanja podsticaja dijaloga, a ne „da Kurti stalno izmišlja nove teme i pokazuje Srbima da treba da se isele sa Kosova“.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom spoljnih poslova Centralnoafričke Republike Silvijem Baipo Temonom u Beogradu rekao da su procesi Kurtijevog ometanja dijaloga i pokušaja vlasti EU da ubace punu primenu Ohridskog sporazuma u pregovarački okvir Srbije, u poglavlju 35, odvijaju se paralelno.

On navodi da se u Briselu i dalje raspravlja o pitanjima Kurtijevog jednostranog delovanja, opstrukcije dijaloga, želje da se Srbi proteraju sa Kosova i da Kurti stalno govori da ne želi da priča o tome jer je to “unutrašnje pitanje Kosova”.

„Međunarodna zajednica kaže da ne zna kako da ga natera. Moram da pitam kakva je to međunarodna zajednica? Pa čekajte – bombardovali su Srbiju, Irak, Avganistan, ubili Bin Ladena u Pakistanu i ne znam šta drugo, sad se spremaju za učešće u vojnoj intervenciji u Ukrajini, a ne mogu da reše pitanje Kurtija. Da li to neko vređa našu inteligenciju? Očekujemo stav o tome koji nije u interesu Srbije, već dijaloga, da podstičemo dijalog, a ne da Kurti stalno izmišlja nove teme i pokazuje Srbima da treba da se isele sa Kosova“, rekao je šef srpske diplomatije.

Govoreći o odnosu Centralnoafričke Republike prema statusu Kosova, Dačić je rekao da je bio u poseti u martu 2018. godine kada je razgovarao i sa predsednikom i prethodnikom Baipom Temonom.

„Zanimao nas je odnos prema pitanju Kosova. Rekli su mi da nemaju papire, podatke o tome, a u julu 2019. godine, da ne bi razgovarali da li je ili nije, Centralnoafrička Republika poslala je nama notu u kojoj priznaje teritorijalni integritet Srbije, odnosno povlači svako tumačenje da li postoji ili ne papir iz tog vremena o njihovom mogućem priznanju Kosova“, rekao je Dačić.

Pročitajte OVDE šta je Đilas rekao o izbornoj krađi i osvojenih 500 hiljada glasova opozicije

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA