Najnovije

KRIVOTVORENA ISTORIJA SVETA: Kako je jedan Sloven stvorio Islam

Današnji prilog o krivotvorenoj istoriji sveta je bez uobičajenog uvoda, jer bi on zauzeo dosta prostora. Korisnije je da prostor posvetimo većem broju činjenica o stvaranju Islama u sedmom stoleću Nove ere. Tvorac ove vere je Srbin s Kavkaza (tad nije korišćena za naše pretke reč „Sloveni“). Tvorac islama je Sergej Kalačedo, monah u hrišćanskoj crkvi u gradu Meki, u Saudijskoj Arabiji. Muhamed mu je bio prvi saradnik. Iso Kalač je poznati novinar i književnik. Jedno vreme je živeo u Sarajevu. Kad je iranski vladar Reza Pahlavi prognan 1979, sklonio se u Kairo, gde ga je Iso Kalač intervjuisao. Tad je od Pahlavija dobio zapise tvorca islama, Sergeja Kalačeda – Srbina s Kavkaza, na osnovu kojih je objavio knjigu „Roman o Muhamedu“ – objavljen u Sarajevu, u NIP „Oslobođenje“. Ubrzo, Iso Kalač je pao u nemilost kod državnih organa Bosne i Hercegovine, pa se morao vratiti u rodnu Crnu Goru.

Slobodan Jarčević (Foto: Jutjub)

Piše: Slobodan Jarčević Reza Pahlevi je obavestio Isu Kalača, da je Muhamed bio samo saradnik tvorca Islama, Sergeja Kalačeda, koji je u literaturu Islama uneo navodne veze Alaha i Muhameda. Zanimljivo je i to što je Kalačedo izgladnjivao jednog belog goluba i hranio ga samo zrnevljem na Muhamedovom ramenu. I kad bi se Muhamed našao na govornici pred velikim brojem ljudi, onda je puštan gladni beli golub, koji mu je sletao na rame. Naravno, to je objašnjavano za anđeosku poruku Muhamedu od Alaha.
Sergej Kalačedo je radio kao hiršćanski monah u Meki. Bio je mlad, zgodan i neodoljive lepote. U takvog momka su se zaljubljivale monahinje i ljubavne veze je imao s mnogima od njih. Zbog ovoga ga je nadležni hrišćanski velikodostojnik, sa sedištem u Rimu, osudio na škopljnje. Kad je Kaločedo ostao be svoje mužjačke odlike – izgovorio je: „Stvoriću veru koja će uništiti Hrišćanstvo“. I u tome je potpuno uspeo. Ono čime je darovao vernice nove vere (muslimanke) su njihove marame. Uneo je u versku literaturu obavezu da muslimanke maramom pokrivaju kosu i lice – želeo je da budu onakve kako su izgledale njegove ljubavnice, hrišćanske monahinje u Meki.
Knjiga Ise Kalača je krcata podacima iz života Muhameda i Sergeja Kalačeda, a, takođe, i podacima o širenju muslimanske vere na podučja oko Saudijske Arabije. Pravo je čudo, kako njeni sadržaji nisu našli mesta u društvenim naukama, a i u verskim tekstovima. Knjigu su ocenili kao veliku vrednost i poznati srpski intelektualci, koji su o njoj napisali predgovore. A to su: Milovan Vitezović, Miroslav Toholj, Radomir Barjaktarović i Žarko Mandić. Još tekstova iz rubrike Autohtonisti pročitajte OVDE. Izvor:Oslobodjenje.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA