Najnovije

AMERIKANCI OBJAVILI ŠPIJUNSKE SNIMKE: Ovako Kinezi švercuju naftu u Severnu Koreju! (FOTO)

Američki špijunski sateliti, navodno, primetili su kineske brodove koji prodaju naftu Severnoj Koreji, preneo je južnokorejski list Čosun Ilbo.

Kim DŽong Un na brodu (Foto: JuTjub)

Kako se navodi, od oktobra meseca, primećeno je 30 ovakvih isporuka. Na snimcima koje su američke službe podelile sa južnokorejskim medijima, navodno, prikazani su kineski i severnokorejski brodovi koji vrše ilegalnu trgovinu u Zapadnom moru, bliže kineskoj obali. Snimci na kojima se vide imena brodova i veza između njih su, kako tvrde, zabeleženi 21. novembra:

- Moramo da se skoncentrišemo na činjenicu da je nezakonita rgovina započeta nakon septembarske rezolucije Saveta bezbednosti UN, koja je drastično otežala severnokorejski uvoz naftnih prerađevina, rekao je južnokorejski zvaničnik za Čosun Ilbo kao komentar na ove snimke.
Južnokorejski list naglašava da je, imajući u vidu obim zabeležene trgovine, malo verovatno da kineske vlasti nisu upoznate sa ovim i drugim švercerskim kanalima koji vode iz Kine u Severnu Koreju i optužuje kineske vlasti da direktno krše rezoluciju 2375 SB UN.
Južnokorejski mediji osim Kine, često optužuju i ruske brodove koji isplovljavaju iz luka na ruskom Dalekom istoku za kršenje sankcija Severnoj Koreji. Zašto Rusija pomaže Kini da ekonomski prestigne Ameriku, objasnio je Sergej Lavrovu izjavi koju možete da pročitate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Redak snimak severnokorejskog tankera nafte koji je švercovao naftu iz Libije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA